Hry zadarmo nebo se slevou: zimní akce, PS Hits a Cave Story+ zdarma

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

Epic Store – Cave Story+

Po týdnech, kdy se na Epicu rozdávaly větší kousky, tady máme zase jeden indie titul, který většině z vás nejspíše nic neříká. V komunitě fanoušků nezávislých videoher se ale jedná o výjimečnou hru od designéra jménem Dajsuke Amaja, kterému se přezdívá Pixel.

image.png

Cave Story vypráví příběh hlavního hrdiny, který se probouzí v temné jeskyni bez jakýchkoliv vzpomínek. Zanedlouho narazí na obyvatele zdejšího podzemí a zjišťuje, že jsou v nebezpečí kvůli počínání šíleného vědce. A kdo jiný by je v této situaci měl zachránit, než vy?

Původně vyšlo Cave Story už v roce 2004. Verze + přidává pár vylepšení jako je třeba vyšší rozlišení. První verze běží jen ve 320x240 a mezi novým a původním zpracováním můžete přepínat dvě libosti. Remasteru se dočkal také soundtrack a novinky zahrnují například i 6 dalších herních režimů.

V základu Cave Story+ patří do žánru metroidvania. Pokud vás tedy v posledních letech zaujaly tituly jako Hollow Knight nebo Ori, tak by stálo za to dát mu alespoň šanci. A když vás zaujme, tak si ho můžete projít několikrát a stále je možné, že narazíte na něco nového. Příběh Cave Story má totiž 4 různá zakončení.

Váš názor Další článek: Medal of Honor: Above and Beyond má nový multiplayerový trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,