Humble Bundle zase mění předplatné. Za 250 Kč měsíčně získáte až deset her pro PC

Více než sto her ročně za cenu ani ne dvou AAA titulů…

Humble Bundle, oblíbený obchod s PC hrami, po letech opět mění systém předplatného. Od února bude nabízet jediný tarif Humble Choice v ceně 10 eur měsíčně (250 Kč) nebo 109 eur ročně (2700 Kč). Za to hráči každé první úterý v měsíci získají až 10 titulů, které si budou moci nechat napořád. Obchod jim nadělí klíče, nejčastěji pro Steam, ale občas i Epic Games Store, EA Play, Ubisoft Connect atd.

Součástí předplatného je také progresivní 10–20% sleva na nákup jiných her (i těch již zlevněných). Velikost slevy se mění s délkou předplatného, první dva měsíce činí 10 %, pak se postupně zvedá na 15, 17 a 20 % (ta je dostupná po 12 měsících).

Každý předplatitel také získá přístup k trezoru Vault (doposud se jmenoval Trove) s více než 70 hrami bez DRM, které lze kdykoliv stáhnout a ponechat si je napořád. Jsou tam spíš starší hry nebo menší indie hříčky.

Novinkou pak bude přístup k průběžně rostoucímu katalogu nazvaném Collection, kde budou k dispozici hry tak dlouho, dokud jste předplatiteli. Prozatím jde o tituly přímo z produkce Humble Games, od února tam budou hry Forager, Wizard of Legend, Dodgeball Academia, Unsighted, Void Bastards.

Hry dostupné v Collections se budou stahovat skrz novou aplikaci Humble pro Windows, která bude hlídat, že máte předplatné. Pomocí aplikace půjde stáhnout i věci z Vaultu, ty ale budou hratelné i po skončení nebo přerušení předplatného.

Lidumily zase potěší, že 5 % částky z předplatného Humble pošle na dobročinné účely.

Co se mění?

Až na Collection a aplikaci si už výhody předplatného mohli hráči užívat několik let. Nabídka nazvaná Humble Monthly odstartovala v listopadu 2015, stále 12 dolarů měsíčně s tím, že hráči kupovali zajíce v pytli. Platili dopředu na balík her, který byl tajný.

FIRssfLXsA8GS-B.jpegNabídka Humble Choice v lednu 2022

Z Humble Monthly se na konci roku 2019 stal Humble Choice. K jednomu tarifu, který stávajícím uživatelům zůstal pod označením Classic a který už nebylo možné nově objednávat, přibyly tři další: Lite, Basic a Premium v cenách 5, 15 a 20 dolarů měsíčně.

Lite zpřístupňoval jen trezor Trove a uživatelé získali 10% slevu na nákup her. U Basicu si mohli navíc každý měsíc ponechat tři z deseti nabízených nových her. V Premium bylo devět z deseti her a 20% sleva. Jen nejvěrnější se starým tarifem Classic mohli nadále platit pouze 12 dolarů, ale získali za to všech deset her i 20% slevu. Změnou, kterou přinesl Choice, bylo i to, že hráči už dopředu věděli, které hry získají.

Kupříkladu v lednové nabídce byly například Mafia: Definitive Edition nebo výborná realtime strategie Iron Harvest. Loni pak Humble nadělil třeba Metro Exodus, Civilization VI, Yakuza 3, Dirt 5, F1 2020, Control nebo Elex. Prakticky každý měsíc je k dispozici jedna AAA hra a k tomu několik menších kvalitních titulů různých žánrů. Kdo na počítači hraje hodně a rád zkouší nové věci, s Humble Choice neprohloupí. Vybrané hry mu navíc na rozdíl od PC Game Passu zůstanou napořád.

V oficiální nápovědě jsou informace, co bude se stávajícími předplatiteli. Ve zkratce – uživatelé Classicu nemusí nic řešit. Těm s Basicem nebo Premiem se předplatné zlevní a budou získávat každý měsíc všechny hry. Kdo má Lite, tomu předplatné skončí, a bude muset platit jednotný Choice za 10 eur měsíčně.

Diskuze (11) Další článek: Showa American Story je akční RPG, zasazené do alternativní minulosti 80tých let

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,