HW novinky: opět s rekordem, tentokráte Intel Xeon

Intel opět ukazuje světu svoji sílu a uvádí na trh nejvýkonnější procesor pro pracovní stanice, tentokráte pod názvem Intel Xeon 2 GHz. Naproti tomu uvedení čipu nForce společnosti nVidia se stále protahuje a vypadá to, že ještě nějaký ten pátek budeme muset čekat. Co naděláme, kdo si počká, ten se dočká.
Intel opět ukazuje světu svoji sílu a uvádí na trh nejvýkonnější procesor pro pracovní stanice, tentokráte pod názvem Intel Xeon 2 GHz. Naproti tomu uvedení čipu nForce společnosti nVidia se stále protahuje a vypadá to, že ještě nějaký ten pátek budeme muset čekat. Co naděláme, kdo si počká, ten se dočká.

Intel Xeon 2 GHz

V minulém týdnu byl na tiskové konferenci společnosti Intel Corporation představen další produkt, který překonává hranice snů. Tentokráte byl širokému publiku představen procesor Intel Xeon pracující na frekvenci 2 GHz. Počítá se, že Intel Xeon postavený na mikroarchitektuře NetBurst bude nasazován na pracovištích, kde jsou velké požadavky na výkon stroje. Své uplatnění tak najde především u vysokovýkonných pracovních stanic. Celkově se očekává, že výkon naroste oproti předchozí verzi tohoto procesoru přibližně o 10 procent.

Ihned po ohlášení se jednotliví výrobci začali předhánět se slovy, že počítají s co nejbližší integrací tohoto procesoru do svých stanic a hodlají je co nejdříve nabídnout koncovým zákazníkům. Na své si tak přijdou jak příznivci Dellu, Fujitsu-Siemens, IBM, Nec, ale i Compaq a HP). Zajímavá je i zpráva firmy International Data Corporation, která udává, že 68 procent pracovních stanic dodaných zákazníkům za 2Q 2001 bylo postavených právě na produktech společnosti Intel.

Stejně jako ostatní procesory, i tento bude k dostání po tisícovkách kusů. Intel Xeon 2 GHz s 256 KB vyrovnávací paměti ATCL2 se tak bude prodávat za cenu přibližně 615 amerických dolarů.

Zdroj: www.svethardware.cz

nForce bude mít zpoždění!

Když nedávno společnost AMD představila širokému světu technologii HyperTransport, z mnoha stran se ozývaly hlasy, že bude ještě dlouho trvat, než se jakýkoliv produkt postavený na této technologii dostane do obchodů. V současné době se tyto hlasy zdají lživé, neboť se již velmi rychlé blíží doba, kdy bude uvedeno první zařízení s touto technologií. Konkrétně se jedná o čipset nForce.

Aby však věční kritici dostali alespoň nějakou naději na vyslyšení svého věčného naříkání a skomírání, vše nejspíše nepůjde tak hladce, jak by se na první pohled mohlo zdát. Na výstavě PC EXPO 2001 se sice některé základní desky s touto čipovou sadou objevily, ale rozhodně se nejedná o jejich konečné verze. V tomto případě šlo o revizi B1 neboli Crash 12. Jak sami výrobci uvádějí, z jejich strany problémy neplynou, oni jsou integraci plně nakloněni a nic jim v tom nebrání. Horší je to však ze strany dodavatele, který stále není schopen dodat konečnou verzi nForce. Největší problémy údajně činí zvukový čip v South Bridgi. Asus na toto zareagoval po svém a rozhodl se, že zde integruje svůj vlastní zvukový čip C-Media.

Zdroj: www.xbitlabs.com

Bojíte se o svá data? Zničte je!

Takto se totiž k problému se střežením nejrůznějších dat staví světoznámý výrobce mechanik Teac. Ze složitého problému se tak naráz stává jednoduchý, neboť jen stačí zničené CD pěkně uložit do sejfu a čekat, zda se najde někdo, kdo právě zničené CD zprovozní.

Ale teď popravdě, firma Teac představila produkt s jednoduchým názvem Crasher DC-201. Toto zařízení je schopné během dvaceti minut naprosto zničit disk CD a zaručit tak, že již nikdo nebude schopen data obnovit. Celý systém spočívá na vytvoření vodorovných škrábanců po celém povrchu média a tím pádem naprosté znehodnocení dat. Toto ničení údajně probíhá bez jakýchkoliv zvuků a tudíž nejste při potenciální práci rušeni :-).

No nevím, jednodušší a určitě i levnější je prostě CDčko zlomit a při správné síle se ono médium roztříští na tisíce a tisíce malých kousíčků, které se vám rozletí po pokoji tak rychle, že ani nestačíte říct nějaké sprosté slovo… však si to zkuste, nějaké nepotřebné CD určitě najdete.

Zdroj: www.zive.cz

Diskuze (1) Další článek: Soldier of Fortune 2 – nekonečná spravedlnost?

Témata článku: , , ,