HW novinky: Problémy s Detonátory

Nejenom o problémech s neoficiálními verzemi Detonátorů jsou dnešní hardwarové novinky. Mimo jiné se dozvíte také o novém Go tarifu, připravovaných procesorech od AMD, nové verzi ovladačů 4in1 pro VIA chipsety a něco málo o Windows 2001, která se však budou jmenovat úplně jinak a odborníci v souvislosti s jejich jménem očekávají velké zmatky.
Nový tarif Go Fun
Příznivci Eurotelu jistě budou nadšeni když oznámím že od 7. 2. 2001 všichni uživatelé mobilních telefonů GO mají na výběr ze tří tarifů. Prvním z nich je asi nejstarší ORIGINAL GO, druhý QUATRO GO a nakonec třetí GO FUN, který potěší zejména ty z nás, kteří rádi a hojně rozesíláme krátké textové zprávy (SMS). Nový tarif umožňuje totiž jejich posílání za mimořádných 1,80 Kč za zprávu. Další potěšující zprávou je že nyní byl pro tento tarif stanoven jednotlivý poplatek do všech sítí a ten je 6,60 Kč. Cena hlasové schránky se nezměnila 2,50 Kč, ale cena za Juice WAP je nyní po celý den za 3,30 Kč. Já osobně jsem si nový tarif hned nastavil. Nastavení tarifu je poprvé zdarma, ale pozor, kdo už si tarif jednou měnil, bude zúčtován o poplatek 95 Kč. Bližší informace na http://www.eurotel.cz.

Nové procesory od AMD již ve třetím čtvrtletí
Snad již posledním termínem pro nové procesory od AMD bude třetí čtvrtletí tohoto roku. Jedná se o procesory s jádrem Palomino (nový Athlon) a Morgan (nový Duron). První s procesorů bude taktován na frekvenci 1,533 GHz a druhý na 900 MHz. AMD zatím nezanevřelo ani na staré Durony a Athlony (Thunderbirdy). Do začátku výroby nových procesorů bude ještě vypuštěn 1,3 GHz Athlon a Durony s frekvencí 900 a 950 MHz. Další Informace na http://www.amd.com.

Detonátory a problémy okolo nich
V průběhu minulého týdne byly vydány nové Detonátory 6.50. Ty doporučuji stahovat pouze ze stránek firmy nVidia, protože na internetu se objevuje spousta pracovních a amatérských verzí, které mohou způsobovat různé problémy. Betaverze těchto ovladačů se ještě před oficiálním datem vydání daly stáhnout skoro z každého webu. Někdy však šlo i o podfuky. Například lze nalézt i verzi 6.72, která však obsahuje podezřelé řetězce, které modifikují Internet Explorer. Samotné Detonátory se od staré verze skoro vůbec neliší a o jejich vyšším výkon by se dalo i pochybovat. Detonátory si můžete stáhnout na adrese http://www.nvidia.com.

Microsoft představuje nové Windows
Nové Windows původně vyvíjené pod kódovým označením Whistler mají konečně své jméno – XP jako Experience (zážitek). Podle tiskového prohlášení Microsoftu budou na trhu někdy v polovině roku 2001. A jaký zážitek nám nová Windows přinesou? Především to budou vylepšené vlastnosti pro mobilního uživatele, lepší nápověda a podpora, jednodušší práce se zvukem a videem a nakonec i zlepšené hudební možnosti. Co na tom bud pravdy nám jistě prozradí první betaverze.

GeForce 2 MX, rychlejší než kdy jindy
Firma InnoVision oznámila prodej nejrychlejší grafické karty postavené na chipu GeForce 2 MX. InnoVision totiž zjistila, že když zrychlí paměti, celkový výkon výrazně stoupne. Domluvila se tedy s firmou EntroTech na výrobě 5 ns pamětí taktovaných na 200 MHz. Výsledkem je tedy superrychlá GeForce 2 se 64 MB paměti. Karta se bude prodávat ve verzích s TV-OUT a TwinView pro zapojení dvou monitorů. Jako bonus dostanete i speciální monitorovací program.

VIA vydává nové patche
Firma VIA, úspěšný tvůrce chipsetů do motherboardů, dlouho považovaná za outsidera (do vydání prvního Athlonu) vydává nový VIA 4 IN 1. Program obsahující různé patche a opravy pro bezproblémovou práci především s grafickými kartami. Ve verzi 4.28 nám přinášejí lepší podporu hlavně u grafických karet GeForce 2. Nové VIA 4 in 1si můžete stáhnout zde: http://www.viahardware.com/download/4in1428v(a).zip.

Maxtor kupuje divizi Quantum
V Česku nepříliš známá firma Maxtor koupila divizi firmy Quantum vyrábějící pevné disky. Díky tomu by se měla zkvalitnit práce obou firem. Značka Quantum na harddiscích však zaniká. Takže až uvidíte nového Maxtora věřte že ho udělal Quantum.
Diskuze (2) Další článek: Darwin´s Curse – hra podle Darwina

Témata článku: , , ,