HW novinky: Zbavte se reklamy v ICQ!

Není prakticky týdne, abychom v HW novinkách nepřinesli nějaké informace o kartě s pravděpodobně nejlepším poměrem výkon/cena v současné době – GeForce 2 MX. Nejinak tomu bude i dnes. Navíc se dozvíte jak se zbavit reklamy v ICQ a o nových grafických kartách od Asusu.
Paměti zase o něco levnější
Za chvíli se tato skutečnost stane asi tradicí, ale v uplynulém týdnu došlo k opětovnému snížení cen pamětí. Ne však o pár korun. Sleva se nejvíce projevila u 64 MB modelů. Ty se dají sehnat již neuvěřitelných 770 Kč, což je snad historické minimum. 128 MB modely se dají sehnat již za 1470 Kč a 256 MB modely dokonce za 3000 Kč! Nikdo neví jestli ceny budou padat dál, ale je to vysoce pravděpodobné. SDR je totiž již velmi zastaralá technologie, kterou pomalu začíná vystřídávat DDR a RAMBUS. Tyto paměti jsou však ještě velmi drahé. No vzpomeňte si, před pár lety, jaký byl rozdíl mezi SIMM a DIMM.

ICQ a reklama
Osobně považuji ICQ za opravdu zdařilý program. ICQ je vlastně takový malý chat, pouze pro ty, se kterými si chcete povídat. Ve své poslední verzi 2000b přináší zajímavou novinku. Posílání SMS do celého světa. Sám jsem této možnosti několikrát využil a jaké bylo moje překvapení, když jsem před několika dny ICQ znovu zapnul. REKLAMA! Ano reklamní banner. Opravdu mě tato věc rozhodila a tak jsem začal pátrat na Internetu, jak se banneru zbavím. Našel jsem. A protože se to může stát i vám, přináším návod ze serveru LostUnivers. Co je tedy nutné udělat? V adresáři s ICQ vymažte tyto soubory icqateima32.dll, icqateimg32.dll, icqateres.dll. Po tomto zásahu zmizí z programu reklamy, ale zůstane pruh do kterého se načítaly. I ten lze odstranit, ale je k tomu zapotřebí ještě složitější operace. Smazané soubory si pro jistotu zálohujte – není jisté, že uvedený postup funguje na všech verzích.

Link: http://www.icq.com.

Nové grafické karty od Asusu
V minulých HW novinkách jsem vás informoval o záměrech nVidie s GeForce 2 MX. Této skutečnosti využila společnost ASUS, známá především výrobou velmi kvalitních (a také velmi drahých) motherboardů. Díky malému výkonu vynechala verzi MX100 a vrhla se na ostatní dvě verze. Ty budou volně v prodeji nejdříve v květnu tohoto roku.

V7100 Pro (MX 400) V7100 Magic (MX 200)
Frekvence jádra 200 MHz 175 MHz
Frekvence paměti: 183 MHz 166 MHz
Velikost paměti: 32 nebo 64 MB SDRAM 32 MB SDRAM

Link: http://www.asus.com.tw.

Nejrychlejší MX na světě
Před časem jsem vás informoval o záměrech firmy LeadTech, která do svých GeForce MX chce montovat ďábelsky rychlé, 5 ns, paměti od firmy EtronTech. Předvýrobní verze karty obdržely některé významné časopisy a servery, aby o ni napsali světu. Výsledkem byla jen chvála. Frekvence paměti je neuvěřitelných 200 MHz a jádra slušných 175 MHz. Karta byla srovnávána s konkurenčními modely dalších firem a jednoznačně vyhrála. Kdy se však začne prodávat i u nás si bohužel nikdo netroufne říci.

Link: http://www.leadtech.com.

Diskuze (2) Další článek: Nintendo 64 – neprávem opomíjená konzole

Témata článku: ,