Hype: The Time Quest - první dojmy a screenshoty

Pokud z jakéhokoli důvodu nemáte rádi hry, v nichž se rozlévají a rozstřikují louže krve, nebo hledáte něco vhodného na hraní pro svého potomka či kamaráda mladšího patnácti let, tohle by vás mohlo zaujmout.

Vaše jméno je Hype a na samém začátku jste zakleti v podobě sochy. A protože jako socha byste mnoho hrdinských činů neuskutečnili, přichází kouzelník Gogoud a pokouší se vás přivést k životu, což se mu nakonec podaří. Původně z vás chtěl mít osobního sluhu, ale když konverzací s vámi zjistí, že pocházíte z budoucnosti, jeho postoj se změní. Naučí vás bojovat mečem a kuší, přidá několik kouzel a pošle vás najít klíč k cestování časem. Musíte změnit běh času a pomstít se černému rytíři Barnakovi, který vás proměnil v kámen.

     

Protože je hra Hype: The Time Quest cílena na děti a mladé teenagery, je její ovládání velmi jednoduché. Jedná se o klasický Doom: šipky mění směr pohybu, mezerníkem se skáče a Control útočí či vysílá kouzla. Ačkoli je řeč o útoku, máchání mečem nepřátele spíše odstrkuje a například útočné kouzlo Fire sešle ohýnek pouze na oblečení nebo obuv vašeho protivníka. 

Cestování je zde příjemné - za nějaký čas potkáte hodného draka Zatilu, který vás od té doby bude doprovázet a chránit. Dialogy by měly být snadno pochopitelné a vždycky důležité; tedy žádné zavádějící rozhovory o plytkých tématech, kterými některé hry přetékají.

     

K procestování je zde 14 světů, které jsou obydleny více než 80 různými postavami. Světy a postavy byly vytvořeny podle hraček řady Playmobil, takže trochu připomínají stavebnice Lego. Hra bude podporovat 3D akceleraci, přesto jsou její minimální požadavky na rozumné úrovni: Pentium 200 MMX a 32 MB RAM.

Váš názor Další článek: Wheel of Time - demo

Témata článku: , , ,