Hyper Scape spouští technický test. V Česku si ale zatím nezahrajete

Úniky ze začátku týdne se ukázaly jako pravdivé, a tak tady máme novou battle royale hru od Ubisoftu. Rovnou byl spuštěn i technický test, který potrvá do 8. července.

Tak už to tady máme oficiálně. Očekávali jsme větší odhalení, ale Ubisoft to tentokrát vzal cestou přes Twitch. Včera se ve večerních hodinách rozjely první streamy z Hyper Scape, na kterých lze získat skrz systém dropů přístup do testu, který probíhá do 8. července. I když se vám ho ale podaří získat, v Česku ani na Slovensku si nezahrajete. Na obrázku níže můžete vidět, že test je jen pro Severní Ameriku a několik vybraných evropských zemí.

image.png

Jak už bylo zmíněno v únicích, Hyper Scape je free-to-play battle royale akce z pohledu první osoby, kde se v zápasech střetne stovka hráčů v sólo režimu nebo v týmech po třech a bojují o post nové globální superstar. Vše se odehrává ve futuristickém městě Neo-Arcadia rozděleném na 7 částí. Abyste dosáhli vítězství, tak máte i jinou možnost než se vypořádat se všemi ostatními hráči na mapě. Pokud se vám podaří získat korunu a udržet si ji 45 vteřin, tak máte výhru v kapse.

Pokud jste si mysleli, že Apex Legends je tím nejsvižnějším battle royale titulem, tak by ho Hyper Scape mohl na této pozici bez problému vystřídat. Hratelnost je velmi rychlá a je vidět, že vývojáři se soustředili na její vertikální část. Můžete všude možně poskakovat, ve městě se nachází spousta odrazových ploch a prostředí je dost rozmanité na to, aby se v něm i ve velké rychlosti dalo manévrovat. 

Stejně jako ve většině ostatních her tohoto žánru je i tady postupně se smršťující zóna. Mimo ni se nesmíte zdržet ani na chvíli. Zdejší město se totiž postupně rozpadá. Na začátku zápasu je ale třeba nasbírat dobré vybavení. V tomto ohledu má Hyper Scape také pár dosud nevídaných novinek. Pokud například narazíte na stejný typ zbraně, můžete si je pomocí fúze spojit a zlepšit tak její schopnosti.  

To každopádně není jediné, co ve městě najdete. Můžete narazit i na celou řadu hacků, které vám propůjčí nejrůznější schopnosti. Mezi ně patří například dočasná neviditelnost, imunita, léčení a další. Stejně jako u zbraní můžete využít fúze a zlepšit tak jejich vlastnosti.

4608a0be-3ad8-4480-a42e-8ff82ed6b5fa
Diváci na Twitchi mohou ovlivňovat události ve hře vysílajícího

Jak už bylo řečeno v původní novince, hra je propojená s Twitchem a diváci na streamech mohou pomocí hlasování ovlivňovat hru vysílajícího. V žádné jiné battle royale hře nic podobného nenajdete. Kromě toho může vysílající pozvat diváky k sobě do týmu přímo skrz rozšíření Hyper Scape Crowncast.

Další podrobnosti bychom se měli dozvědět 12. července na akci Ubisoft Forward. Vypadá to, že s Hyper Scapem mají velké plány, protože už nyní prohlašují, že se bude stále měnit a přibývat do něj nový obsah. Uvidíme, jestli se Ubisoftu podaří udržet krok s konkurencí.

Diskuze (1) Další článek: Destroy All Humans! slaví den nezávislosti totální destrukcí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,