HyperX Pulsefire Haste: kvalitní hráč s mřížkou | Recenze

Mřížkované myši začínají být stále populárnější a HyperX nyní dorazil na trh se svou vlastní novinkou.

Co baví

  • Kvalitní konstrukce
  • Precizní senzor
  • Nízká hmotnost

Co vadí

  • Minimální přizpůsobitelnost
  • Žádné funkce navíc
7/10
Hodnocení

Extra lehčí myši začínají být na herním trhu stále populárnější, především díky jejich zaměření na esport a online hraní. Mřížkovaný design, který se dříve zdál být spíše módním výstřelkem začíná postupně nabírat na síle a všímá si jej více výrobců. 

Po recenzích speciálních myší od Cooler Master nám konečně dorazilo několik konkurentů, které tuto sekci na trh obohatí. Jako první se prezentuje novinka od HyperX, která kombinuje populární mřížku s klasickým designem výrobce a přidává i kvalitní pletený kabel. To vše za babku. 

Dírkovaná, ale překvapivě odolná

První věc, která vás udeří do očí, je kvalita konstrukce. Myš je vyrobena z pevného matného černého plastu s tradičním "honeycomb" designem, tedy mřížkovanou konstrukcí, která pokrývá tělo a část základních kláves. I přes extrémně nízkou hmotnost čítající pouze 59 gramů působí tělo velmi pevně s solidně. 

hx-product-mouse-pulsefire-haste-1-zm-lg.jpghx-product-mouse-pulsefire-haste-2-zm-lg.jpghx-product-mouse-pulsefire-haste-3-zm-lg.jpg
Jedná se pravděpodobně o jeden ze zajímavějších "honeycomb" designů, co jsme zkoušeli

Také design je velmi tradiční, rovnoměrný a protáhlý, takže skvěle padne do ruky. Kromě dvou myšítek tu naleznete také dva další tlačítka na levé straně, klikatelné texturované kolečko a tlačítko pro změnu citlivosti. Myš je velmi základní, tudíž zde nemůžete čekat další speciální tlačítka, funkce či všestranné využití. Jde opravdu o to základní, i když velmi kvalitně provedené. Velmi se mi líbila prodloužená tlačítka, která jsou velmi citlivá a lehce klikatelná. 

 

Myš je velmi základní, tudíž zde nemůžete čekat další speciální tlačítka, funkce či všestranné využití

 

V balení naleznete také pár maličkostí navíc. Potěší PTFE nožičky, díky kterým bude myš mnohem lépe klouzat a dokonce tu najdete i dvojici texturovaných nálepek, které lze nalepit na obě strany myši a základní myšítka. Pokud se vám tedy silně potí ruce, nálepky vám zaručí lepší úchop. 

Technické parametry

  • Rozhraní: USB-A
  • Délka kabelu: 1,8 metru
  • Snímač pohybu: Optický
  • Hmotnost: 59 gramů
  • Senzor: Pixart 3335
  • Maximální citlivost snímače: 16 000 DPI
  • Počet programovatelných tlačítek: 6
  • Cena: 1 579 Kč

Poslední věcí, kterou bych rád zviditelnil je výborný opletený kabel. Základním úkolem myši je totiž být extrémně rychlá a svižná a musím uznat, že je kabel výborně zpracován, nedrhne, nezdržuje pohyb a vůbec skvěle doplňuje celkové využití myši. 

Levný základ, který neurazí

Pokud tu čekáte naprosto špičkový senzor a technologie několikanásobně dražších myší, pak vás zklamu. HyperX se rozhodl využít o něco starší a levnější senzor Pixart 3335, který solidně snížil cenu myši, a přitom stále nabízí velmi obstojnou citlivost a rychlost. Myš se dokáže dostat na 16 000 DPI a bohatě tak postačí většině klasických hráčů. Vrcholní esportoví hráči rozhodně pocítí rozdíl a sáhnou pravděpodobně po dražší myši s citlivostí 20k, avšak normální hráči jen stěží poznají rozdíl. 

20201115_115535.jpg
Myš je extrémně lehká, ale také překvapivě pevná a odolná

Myš jsme zkoušeli na některých rychlých a frenetických hrách v čele s Warzone, Valorant a několika RPG titulech a myš odvádí výbornou práci. Je dostatečně rychlá, precizní a především díky své váze i neuvěřitelně hbitá. Samozřejmě chybí pokročilejší technologie, jako snímání povrchu pod myší atd, ale v této cenové kategorii opravdu nelze očekávat zázraky. 

20201115_115517.jpg20201115_115528.jpg20201115_115723.jpg
Kabel je opletený a vůbec nepřekáží rychlému pohybu, což je velké plus

Ruku v ruce s nízkou cenovkou jde i přizpůsobitelnost myši. Dnes už obligátní RGB podsvícení najdete jen velmi decentně u kolečka myši, barevné spektrum si pak můžete nastavit v přidávaném softwaru NGenuity. Tam si mimo jiné lze naprogramovat klávesy na libovolnou funkci (bohužel kromě tlačítka citlivosti), upravit citlivost a uložit do interní paměti myši hned několik profilů. Tím ale možnosti nastavení a přizpůsobení opravdu končí. 

Verdikt

Pulsefire Haste je ve své cenové kategorií skvělou drátovou myší s lákavým vzhledem, dobrým senzorem a svižností, kterou by ji mohla leckterá konkurence závidět. Nabízí opravdu jen ty nejnutnější základy a v ničem nijak neexceluje. To co umí ale umí dobře, a to za pár korun rozhodně stojí. 

Diskuze (2) Další článek: Kratos míří do Fortnite, podívejte se na jeho trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,