I Am Alive odloženo; AC2 ještě letos?

Zdá se, že má Ubisoft na nový fiskální rok skutečně velké plány. Předevčírem byla totiž veřejnosti zpřístupněna tisková zpráva shrnující útržkovité informace o chystaných hrách. Bohužel se mezi nimi objevil i postapokalyptický thriller I Am Alive, jenž se údajně měl na trhu objevit do konce letošního března. Nově si však na něj budeme muset počkat o nějaký ten měsíc déle.

Lidé z Ubisoftu sice neprozradili konkértní datum, nicméně, živě se spekuluje o červnu. Je ale taky dost dobře možné, že se jedná pouze o promyšlený reklamní trik, jak dostat hru zpátky do povědomí hráčů ještě před jejím vydáním. Z oficiální zprávy totiž vyplívá, že se může v obchodech objevit kdykoliv mezi dubnem tohoto roku, a březnem toho následujícího.

Kromě I Am Alive dostalo v onom prohlášení místo taktéž pokračování středověké akční adventury Assassin's Creed, jež by si mělo odbýt premiéru nejpozději do konce března příštího roku. Yves Guillemot, CEO Ubisoftu, však v jednom z rozhovorů uvedl, že by se Assassin's Creed 2 mohl stát hrou roku 2009, což dává fanouškům naději na uvedení na trh ještě letos, před 31. prosincem.

Víra v ono pokračování je ze strany Ubisoftu jistě opodstatněná. Původní hra se totiž stala velkým překvapením, které si za pouhý měsíc od vydání pořídilo více, než 2,5 milionů hráčů. Mimo to se Guillemot zmínil i o pokračování série Ghost Recon, o níž prý ale nesmí prozatím mluvit. Dá se však očekávat, že se již brzy dočkáme oficiálního představení.

Jako by to nestačilo, později se Yves neudržel a snad schválně, snad omylem, prozradil plánované pokračování akčního Red Steel. Na otázku, jaké má Ubisoft do budoucna plány s Wii, totiž odpověděl: "Na příští fiskální rok jsme si pro Wii připravili záplavu her. Například Red Steel ... pardon, chci říct hru, o které se nemám zmiňovat."

To ale samozřejmě stále není všechno. Z oné zprávy je patrné, že bychom se do konce března 2010 snad mohli dočkat i dlouho odkládaného dobrodružství Sama Fishera - Splinter Cell: Conviction. Svůj debut si pak na toto období naplánoval i přírůstek do Anno série, herní adaptace Cameronova filmu Avatar, či nová TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) hra.

Ubisoft samozřejmě nezapomíná ani na příležitostné hráče, kteří by se v blížícím se fiskálním roce měli dočkat dalších dílů ze série My Coach, Petz, a nebo PlayZone. Spolu s třemi novými IP (jednou z nich je I Am Alive) začíná line-up francouzské společnosti vypadat setsakra lákavě.

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: Noby Noby Boy vyjde 19. února

Témata článku: , , , , , , , ,