I PS2 je společenskou záležitostí

O letošních Vánocích hodlá evropská větev společnosti Sony vydat trojici her řazených do skupiny her společenských. Chce tak ukázat, že tvoří hry pro širší publikum, než jsou jen čistokrevní hráči, toužící po napětí a akci.

Hry si začínají pomalu i v naší společnosti získávat jiné postavení, než je pouze zábava pro děti. Společnost Sony se tak snaží upozornit na fakt, že již nějakou dobu vyvíjí hry pro široké spektrum zákazníků, od nejmladších po nejstarší. Hlavně společenské hry, v nichž spolu, nebo proti sobě, hraje několik hráčů, jsou jedním z trendů poslední doby. Tyto Vánoce by Sony ráda představila trojici titulů z této oblasti.

  
Ukázka Eye Toy: Kinetic Combat

První dvě hry využívají možnosti přidat si ke konzoli kamerku Eye Toy, každá svým způsobem. Eye Toy: Kinetic Combat jsme nedávno recenzovali, takže nejspíš tušíte, že se jedná o instruktážní hru pro udržování vašeho těla v pohotovosti. Zato Eye Toy: Play Sports obsahuje širší okruh miniher, ovládaných vaším pohybem, doprovázených českou lokalizací. Pokud však více než na pohyb dáte na poslech a zpěv, můžete si vyzkoušet novou verzi pěvecké soutěže Singstar Legends s klasickými hity.

Petr Kolář komentuje: Sony ukazuje, že společenské hraní, často opěvované v reklamách na Nintendo Wii, je možné i s jejich PS2. Je příjemné přitom sledovat, jak se vyvíjí pohled na hráče jako skupinu, kdy se již často jedná o dospělé jedince s jinými nároky na zábavu. Nechme se překvapit, zda v této cílové skupině více zaujme Sony nebo Nintendo.

Související informace (Eye Toy: Kinetic Combat):
Platforma: PS2 – potřeba EyeToy kamera a „Full Vision“ čočka
Multiplayer: ano – až čtyři hráči
Výrobce: SCEE (
http://scee.com)
Vydavatel: SCEE (
http://scee.com)
Distributor v ČR: Sony Czech (
http://www.playstation2.cz/)
Homepage:
http://www.eyetoykinetic.com/
Recenze: http://www.doupe.cz/h/Konzole/AR.asp?ARI=115187

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Herní počítač zdarma k Vánocům

Témata článku: , ,