PC

Icewind Dale, kompletní řešení, díl čtvrtý

Hra Icewind Dale je tuhá. My to víme, vy to víte. Ne každý se však přes úskalí tvůrci připravenými dokáže přenést s lehkostí a grácií odpoledně opilého motýla; pro ty, jejichž trpělivost skončila v počátečních úrovních hry, je připraven tento celkem čtyřdílný návod. Snad jen jedna rada - nepročítejte si návod příliš často - hra toho nabízí bez návodu mnohem více.
Hra Icewind Dale je tuhá. My to víme, vy to víte. Ne každý se však přes úskalí tvůrci připravenými dokáže přenést s lehkostí a grácií odpoledně opilého motýla; pro ty, jejichž trpělivost skončila v počátečních úrovních hry, je připraven tento celkem čtyřdílný návod. Snad jen jedna rada - nepročítejte si návod příliš často - hra toho nabízí bez návodu mnohem více.

Kapitola 6 - Lower Dorn´s
Bude to velmi těžké. Vaším cílem v této lokaci je získat další 4 znaky (badge). 2 z nich byste u sebe měli mít z minulé kapitoly (Keris badge a Joril badge). Tady musíte získat zbylé tři bojem a poslední dostanete darem za záchranu než opustíte Lowern Dorn‘s a půjdete do konečného finále.

Takže po vstupu, který je v jihovýchodní části mapy, vás hned čeká mnoho příšer a nevkusných nepřátel včetně zlodějů, salamandrů apod.

Abychom postupovali systematicky po vstupu se snažte jít od vchodu doleva. Budou do vás řezat. Dostanete se ke kruhovému výtahu. Jím vyjedete nahoru. Tam promluvte s Tarnelem. Nemá baštu pro své lidičky a váš úkol bude přinést pytel brambor (takový malý pytlíček). Ten má u sebe kuchař z Market´s Temple. V této mapě na jihu je pár obrbrouků a gnomové. Pobít. Být vámi tak to udělám až budu mít ten pytel brambor. Brambory (potatos), které padají ze zabitých gnomů jsem vyhazovala – nevěděla jsem co s nimi :-).

A teď máte možnost, buď dobijete vstupní halu Marketh´s Garden a z ní se dostanete do dalších lokací nebo dvě lokace může zvládnou bez toho. Ale stejně vás to nemine. Tady na vás zaútočí všechno možné včetně červených muchomůrek.

Rada: Zlodějem pobijte ty co jsou kolem středu a nehýbou se - přestanou ječet a vyrábět další příšery. Až to vypucujete, tak v prostředku promluvte s Callardem a jeho synem (dostanete exp.).

Jsou zde čtyři vchody: Rovně odkud jste přišli Ilmater Temple (tam budete končit tuto kapitolu), další vchod východně do Mines, západně do Malavon´s Temple, severozápadně pak do Marketh´s Temple. Tady to bude velmi tuhé – používejte save co nejčastěji :-).

Marketh´s Temple
Tady byste měli získat třetí znak (badge) a pytlíček brambor pro Tarnelma. Klasika - vybít. Tu ženskou v prostředním pokoji jsem nezabila, nevím proč :-).

Teď můžete dát pytlík brambor Tarnelovi a dokončit mapu ve které se nachází. Najdete tam vesnici (ovšem po těžkých bojích), kde můžete získat od Dark Elfky docela slušné věci a nějaké elixíry. Vesnice je severozápadně od Tarnela. Vchody se odkryjí až vymordujete gnomy.

Mines
Tady musíte vymlátit všechny ohnivé salamandry. Před tím promluvte s Guellem (najdete ho uprostřed mapy, kde se koleje rozdvojují). Může vás i vyléčit. Až je vymlátíte, jděte mu to oznámit a dostanete moc exp.

Malovon´s Temple
Malovon je děsný neřád. Pošle na vás golemy a vyvraždí všechny chudáky co tam na něj dřeli. Pomožte si jak umíte, ale když ho zabijete, dostanete 50000 exp. a jeho badge a spoustu slušných věciček. Pozor než dojdete k jeho rezidenci, tak hned u vchodu jsou namalované na zemi kruhy, jsou to pasti, zneškodnit! Zabijí vás dočista a ani kouzla nepomůžou. Prostě zkameníte.

Guard Tower
Je asi uprostřed hlavní mapy, před ní vám malá holčička dá od této věže klíč. Po úspěšném boji otevřete dveře do malé světničky. No já nevím, nic tam nebylo. Třeba budete mít větší štěstí.

Maiden Ilmadia
Tady byste měli získat poslední ze znaků. Ale! Jednak je tam vchod z Mines (po kolejích pořád rovně) a jednak vchod z Ilmater Temple. A v tom je problém. Když tam půjdete z Mines tak se vás šéf obr zeptá co tu děláte. Musíte říct že jste Maiden Ilmadia. On, ani ostatní obři si vás pak nevšimnou. V momentě kdy zaútočíte na Maiden samotnou, tak je máte na krku všechny. A to prostě nevybojujete. Takže tip: Já jsem nejdřív vyčistila Ilmater Temple a východem z něj jsem vlezla do Maiden Ilmadia, pohovořila se šéfem a prošla kolem něj k východu do Mine. Před vchodem jsem na něj zaútočila šípem. Než se všichni seběhli, tak jsem zdrhla do Mines. Obešla to přes Ilmadia Temple a postavila se na východní most. Vyslala prvního dolů a jak se blížil obr utekla zpátky na most. Tam už to byla hračka, oni se totiž na ten most dva vedle sebe nevejdou. Přispěchá jim na pomoc i sama Maiden, ale to se dá. Pak ještě navštívíte její chaloupku na jihu a tam je pár věciček. A hotovo. Maiden mrtvá a znak je váš :-).

Ilmadia Temple
Tady si to vychutnáte. Mně se nejvíc osvědčila taktika rozestavět bojovníky do kruhu vpravo od trůnu. Bacha na mumie, které dokáží zmrazit tak, že vám nezbude nic jiného, než resetovat počítadlo. Nevím zda je to chyba programu, ale doporučuji opatrně je odstřelovat thiefem. No pravda je, že jsem byla víc mrtvá než živá. Až to budete mít vypucované, rozbijte prostřední zlatou sochu (neřáda hnusného).

Pěti znaky otevřete pět zámků a dojděte ke trůnu tam vám kněz z vděčnosti dá poslední šestý znak a s tím otevřete schodiště ke zloduchovi Poquelinovi.

Ten na vás bude čekat s celou svojí ZOO. Vykašlete se na ZOO a pusťte se jen do něj. Zmizí a havěť s ním. Teď Vás čeká už jen návrat do Easthavenu – finále.

Návrat do Eashavenu
Sem budete teleportováni. Město je zničeno a hlídají ho Kyklopové. Nic moc. Lidé žijí jen v táboře za mostem. Ve městě můžete promluvit s Jedem a dostanete docela slušnou zbraň, ale tou dobou máte určitě už lepší.

Vymlaťte Kyklopy a jděte do tábora za knězem Everardem. Ten vám otevře chrám a půjde tam s vámi. Pozor!!!! Když vstoupíte do chrámu, tak už z něj nemůžete ven, ani jako mrtvola. Z toho plyne, že všechno musíte mít sebou. Hlavně lektvary na sílu a obratnost – ano, prostě co unesete. Po prvním patře je ještě Everard schopen vás vyléčit a identifikovat předměty. Pak už ani to :-(.

Takže v prvním patře můžete odpočívat. Ve druhém na vás čeká lotr čaroděj a černí rytíři. Ty se dají. Ale čaroděj se šestkrát naklonuje a pomocí zrcadel vás bombarduje. Musíte prostě zjistit který je ten pravý.

Po žebříku nahoru je Poquelin. Tam vám pomáhej vaše chytrost a ten nahoře. Musíte hlavně stačit zničit pasti, už to je dílo. No určitě se vám to podaří :-). Kdyby v této hře ještě byl k dispozici teleport, jako v Diablu, tak tahle hra nemá chybu. Ať se vám daří :-)

Váš názor Další článek: Prince of Persia – legendární postavička z Orientu

Témata článku: , , , , , , , , ,