PC

Icewind Dale, kompletní řešení, díl druhý

Hra Icewind Dale je tuhá. My to víme, vy to víte. Ne každý se však přes úskalí tvůrci připravenými dokáže přenést s lehkostí a grácií odpoledně opilého motýla; pro ty, jejichž trpělivost skončila v počátečních úrovních hry, je připraven tento celkem čtyřdílný návod. Snad jen jedna rada - nepročítejte si návod příliš často - hra toho nabízí bez návodu mnohem více.
Hra Icewind Dale je tuhá. My to víme, vy to víte. Ne každý se však přes úskalí tvůrci připravenými dokáže přenést s lehkostí a grácií odpoledně opilého motýla; pro ty, jejichž trpělivost skončila v počátečních úrovních hry, je připraven tento celkem čtyřdílný návod. Snad jen jedna rada - nepročítejte si návod příliš často - hra toho nabízí bez návodu mnohem více.

Kapitola 2

Dragon´s Eye

Tady vás čeká 5 map, které vám dají zabrat. Boje jsou tuhé a odporně těžké. Jedna rada. Skupte všechny duhové lahvičky u toho bylinkáře v lodi. Jsou to takové Molotovovy koktejly a jedině s těmi umrtvíte škaredé zelené trolly navždy. Jinak do nich budete bušit hodinu, než umřou :-). A ještě jedna rada navrch. Nikam se nehrňte, posílejte zloděje na odkrývání pastí je jich tu dost, a protivníky odkývejte po částech. Jinak jste ve vteřině v takovém chumlu, že ani nevíte kde jste :-). A ve druhé jste na onom světě a když to postihne clerika…tak, znáte to „load“ :-). Quick save (Q) by měla být velice frekventovanou klávesou.

V úvodní mapě vás napadne pár Ice Trollů. Nic moc, to se dá v pohodě :-).

Vchod do první jeskyně bude velkým zážitkem. Lizardmen jsou velcí a tuzí. Boj s Lizard Kings a jeho partou je pochoutka. Mě se osvědčil zbabělý útěk, ne všichni se vydají za vámi. Návrat a útěk... jsem holt slabší povaha. Na jihovýchodě mapy naleznete tělo, má u sebe pár věcí.

Ve druhé jeskyni je spousta Trollů, jak sebou mrskne o zem pryč od nich a Molotovův koktejl na ně. Najdete tu taky pavoučky, jedovaté i nejedovaté no prostě přehlídka havěti. Taky se utkáte s Talonite knězem a jeho partou a posléze i matkou. Najdete zde asi ve středu mapy syna zbrojíře z Kuldaharu. Pošlete kluka k tátovi.

Třetí jeskyně vás přivítá opět veškerou možnou havětí a navíc smrdutými trolly. Ty musíte zabíjet z dálky oštěpem, jinak z nich bouchne jedovatý plyn, fuj :-). A zase spousta pastí. Taky kněžka za mostem a pak už jen vchod do klidu a míru…ale!!!

Tady vás přivítá kněz Albion a dá vám klíč, dokonce se můžete uzdravit a odpočinou si u místní kněžky lékařky. Některé dveře jsou zavřené… a tady je ten průšvih. Když se vám je podaří otevřít a to se musí podařit, tak jste v minutě v chumlu bestií a v další totálně připraveni na kremaci. Takže nejlepší je jít ven a bacit po hlavě Albiona a vypukne peklo. Klasika útěk, návrat a tak podobně. Když se pak odvážíte dovnitř, tak už to půjde jen po odkrytých lokacích. Až vybije všechno živé, zůstane zavřená pouze prostřední kruhová místnost. Když ji otevřete vyjdou lidé a budou vás prosit o pomoc. Nepomáhat. Jsou to převlečení neřádi. Zabít. Jde to ztuha, ale jde. No a můžete vesele vykročit do finále, vyzvednout si Dračí wočko od Yxunomei.

Tady v páté lokaci vás přivítá malá holčička. Je to převlečená Yxunomei. Nic vám neudělá a zmizí, zato to co se vyhrne za ní, za své přátele opravdu považovat nebudete :-). No a tak do toho, pasti a hov… (cenzura – Doupě) všeho druhu, vč. mágů. Věřím, že až zabijete Yxunomei, tak bude svět veselejší. Ona má opravdu Dragon´s Eye. Navrch 46000 Exp.

Vrátíte se do Kuldaharu. Ten je obsazen Neo Orogs. Zabijte všechny a vydejte se k Arundelovi. Nedejte se zmýlit… ten koho považujete za Arundela není Arundel. Taky se vám vysměje a pošle i s Dračím očkem do háje s tím, že to byla osobní pomsta Yxunominen. Opravdový Arundel umírá nahoře v poschodí. Jděte za ním nahoru, on vás pošle zachránit jeho lid a město a zemi do Severend Hand… není to zrovna mírová země :-)

Kapitola 3

Severend Hand

Obchod – v poslední lokaci této kapitoly je klerik, který má bezva šípy a kuličky, kupte!! THACAO +2, +3. Kupte!! Jinde nekoupíte. Taky mu můžete prodat zbytečné krámy, které jako každý jistě taháte sebou.

Tady musíte najít Larrela, který si ví rady s Heardstone Gem, který byste měli mít z Temple of the forgotten God a čtyři díly stroje, astrolabu, který nefunguje a které najdete právě tady. Ty najdete podle map v různých věžích a věžičkách za urputného boje se vším možným.

Zajímavá bude pro vás poslední věž, kde najdete onoho obchodníka a čtyři chodby do dalších věží. Předpokládám, že už tři části stroje máte :-). A jdeme do finále.

The Severash Tower
Pohovoř s Kaylessou a vybij celý tower. Vrať se ke Kaylesse, řekni jí že jsi nic nenašel a abys získal poslední část stroje bac jí po palici a je tvůj :-). Tady taky najdeš ve třetím patře most který tě dovede do finálního Corolan Toweru. Ale to až vymlátíš zbytek :-).

Solonar Tower
Tady najdeš v posledním patře v ložnici s dvěmi postelemi dvě bedny. Jedna je v hlavě postele a druhá v nohách. Zde najdeš Holy water. Tu dáš cleričce ve druhém patře a cesta do Corolan Tower je otevřena.

Labels Tower
No nevím nic tam není, akorát neutěšený pohled.

Cellaron Tower
Vybít a v posledním patře slíbit mnichovi pomoc. Být slušný se tady vyplácí. Někdy :-).

Corolan Tower
Vrať se do Severash Tower a ve třetím patře máš cestu do finálního Corolan Tower. Na mostě je to trochu do divoka, ale pak už pohoda. Z knihovny vezmi pět knih, budeš je potřebovat později (Exp.) a jdi do patra ke stroji. Požádej mnicha aby stroj spravil. Což učiní. Pak promluv s Larrelem o Heardstone Gemu a cesta do pekel Dorn´s Deep je otevřena.

Je to krátké, ale je to dřina, věřte mi :-).

Váš názor Další článek: Pool Of Radiance II - jezírko plné RPG

Témata článku: , , , , , , ,