PC

Icewind Dale, kompletní řešení, díl třetí

Hra Icewind Dale je tuhá. My to víme, vy to víte. Ne každý se však přes úskalí tvůrci připravenými dokáže přenést s lehkostí a grácií odpoledně opilého motýla; pro ty, jejichž trpělivost skončila v počátečních úrovních hry, je připraven tento celkem čtyřdílný návod. Snad jen jedna rada - nepročítejte si návod příliš často - hra toho nabízí bez návodu mnohem více.
Hra Icewind Dale je tuhá. My to víme, vy to víte. Ne každý se však přes úskalí tvůrci připravenými dokáže přenést s lehkostí a grácií odpoledně opilého motýla; pro ty, jejichž trpělivost skončila v počátečních úrovních hry, je připraven tento celkem čtyřdílný návod. Snad jen jedna rada - nepročítejte si návod příliš často - hra toho nabízí bez návodu mnohem více.

Kapitola 4

Dorn´s Deep

Obchod – když pěkně promluvíte s Bandothem, tak vám prodá nějaké elixíry.

Najdete zde 5 malých jeskyněk s poměrně velice dobře zvládnutelnými potvorami a dům Bandotha - ten je tu nejdůležitější. Z příšer jsou protivné modré muchomůrky, obři – taky nic noc, prostě bojová pohoda, ostatní nestojí za řeč :-).

V severovýchodní jeskyni najdete tělo a to má u sebe elixír Razarvine. Ten donesete Bandothovi a on vám za to otevře most (na východě asi uprostřed mapy do Lawern Dorn, kde teprve všechno začne doopravdy :-).

Tip: než vejdete k Bandothovi, uložte svou pozici. Nevím proč, ale po některých mých přívětivých odpovědích na mě zaútočil. Zkoušejte (to je rada pro ty, co umí anglicky tak mizerně jako já). Až se vám podaří elixír mu vnutit, cesta dál je volná.

Lawern Dorn
Že to tady nebude jednoduché poznáte hned na mostě. Taktiku boje nechám na vás. Prostě vybít co se hýbe. No a až tam bude klid a mír, tak vedle místnosti s kulatým stolem vlevo je místnost, kde je vchod do malé jeskyně. Tak do ní.

Tady na první křižovatce potkáte Umber Hulka jménem Saablic Tan. Poví vám o nešťastném osudu a požádá o pomoc, najít Krilag badge. Projdete jeskyni a opět vymlaťte co se hne. Na Krilaga narazíte na jihozápadě jeskyně. Dojdete zpátky k Saablikovi Tanovi a povíte mu o splněném úkolu.

Tak teď to vypukne. Vrátíte se do místnosti s kulatým stolem a namalujete si symboly od krajního po středový – tedy tři. V kruhové místnosti vedle opatrně projde kolem zdí a okryjete si mapu. Pak uděláte tři ze svých postav v charakterovém menu pasivní (jinak vám budou zdrhat) a s první postavou dojdete kolem stěny k symbolu z vnějšího kruhu stolu z předešlé místnosti. Druhou postavíte na druhý symbol z prostředního kruhu stolu a třetí na symbol z vnitřního kruhu stolu. Pokud šlápnete vedle… rozpoutá se takový ohňostroj, že ho nepřežijete (save). Ale pokud budete vstupovat od stěny přímo k symbolu, nic se nestane. Vypnuli jste hromy a blesky.

Vraťte se do místnosti se stolem a klikněte na třetí sochu vpravo. Zvedne pracku nahoru a vchod do dalšího podzemí je volný. Tajný vchod je ve středu kruhu, kde jste řešili puzzle.

Po schodišti dolů se dostane do malé místnosti - až na past je nezajímavá :-).

Projdete dál a tam na schodišti je Duch, tady opět nejdůležitější postava. Leze mu na nervy lich Therikan a má jedinou touhu ho sejmout. Což tedy budete muset učinit vy. Takže vyjdete po schodišti nahoru a pánbůh vás opatruj. Boj je opět na vás. Tenhle tanec kostlivců je opravdu super :-). Pozor na pasti jsou všude.

Dostanete se do místnosti kde po každé straně je pět místností. Až se vám podaří zpacifikovat tenhle rej kostlivců, projděte všemi deseti (opět hojně pastí a bezva věciček). Dvojité dveře v čele místnosti zatím otevřít nejdou, ale půjdou :-).

V čtvrté místnosti vlevo najdete zelený kámen Therikans Phylactery. Jděte s ním do třetí místnosti vpravo. Tam se kámen zničí a quest je splněn. Vraťte se zpátky k duchovi, ten se bude tetelit blahem a zmizí. Klikněte na okénko peci a tam najdete klíč od těch dvojitých vrat a ty jsou cestou dál do Wyrm´s Tooth. Jarmoth‘s Axe nikdy neprodávat, budete ji potřebovat.

Tak hurá zpátky kolem 10 pokojů k velikým vratům uprostřed a jste venku na cestě do Wyrm´s Tooth…

Jednoduché, že? Ale budete se potit a load bude opět vaším oblíbeným chvatem :-).

Kapitola 5

Wyrm´s Tooth

Tato lokace vám moc zabrat nedá, není ani moc rozlehlá, ani nemá těžké questy. Prostě odpočinek před finále :-).

Hned po vstupu na vás zaútočí pár ledových příšerek - nic moc. V první řade dojděte ke třem vchodům na jihu mapy. Vstupte, tady je opět místnost se třemi vchody. Prostřední je uzavřený. V pravém krajním je vstup do knihovny. Tady pohovořte v levé části se Sethem, který vám dá manuál na opravení mostu k jeskyni. V pravé části pak je Garth. Ten po vás bude chtít klíč od prostředního vchodu od vrchního neřáda Kerishe, ošklivého salamandra.

Uprostřed knihovny jsou schody nahoru do akvária a tady najdete onoho Kerishe. Lepší je ale vyjít ven a vstoupit do akvária hlavním vchodem. Po krátkém uvítání stráží se octnete přímo před Kerishem. Neútočit. Slíbit pomoc a Kerish vám dá klíč.

Tím máte otevřená prostřední vrata vedle vchodu do knihovny. To má i tu výhodu, že se tudy dostanete doprava do Kuldaharu, dolů na jih do další kapitoly (závěrečné) Lower Dorn´s a vlevo se pak vrátíte do kapitoly předešlé k čemuž nemáte důvod. Další vchod do této lokace je severovýchodně a severozápadně je pak vchod do předešlé kapitoly. To tedy opravdu nevím proč :-).

Dojdete k mostu a protože máte u sebe manuál od Setha most se opraví. V jeskyni je spousta nepřátel, čarodějka s docela tuhými rytíři a Kondik. Hlavní co tu je, je spousta ranců s docela slušnými předměty a Jorilův znak (badge). Prostě vybít jako vždy :-).

Zachráníte Veru (nachází se v akváriu v jednom z výklenků na západní straně) vrátíte se po točitých schodech do knihovny a dáte klíč Garthovi a dostanete exp. Pak vymlátíte zbytek akvária, Kerish je na východní straně po třech schodech. Dostanete hůlku a hlavně Kerishův znak (badge) a jedeme dál. Cestou ještě potkáte pár Yeti, Ice Troll - nic moc.

Vyjdete buď severovýchodním nebo prostředním vchodem vedle knihovny do finále – tedy Lower Dorn’s. Možná jsem něco přehlédla, bylo to trochu moc jednoduché. No přišla jsem maximálně o exp.

Váš názor Další článek: Kdo vyhrál GeForce2gts od AT Computers?

Témata článku: , , , , , ,