id Software nechce MMO Quake

Jak jste si dozajista mohli všimnout, v poslední době se můžeme "těšit" z obrovského boomu MMO her, které vznikají všude a pořád. A to nejen nové, rádoby originální, ale rovněž staré, které většinou představují adaptaci některé oblíbené značky. Pravda, spousta her k tomu má jisté předpoklady (správně, mluvíme především o akcích), ale ani to není nikdy zárukou úspěchu, čehož si byli vědomi i vývojáři ve studiu id Software.

John Carmack totiž v jednom z rozhovorů přiznal, že dostali již několikero nabídek na plnohodnotný převod Quaka do světa onlinových her, což bylo nejednou doprovázeno rovněž příslibem lákavé sumy peněz. V id ale všechny tyto nápady ihned zavrhli, neboť se bojí úskalí, které by vývoj takového titulu znamenal.

"id Software nemá žádný zájem proniknout na trh MMO her," řekl Carmack a dodal. "Jsme sice obeznámeni s technologiemi, které by pro to bylo potřeba zvládnout a troufám si tvrdit, že tohle by nebyl problém, ale zároveň víme o řadě problémů, které vývoj takové hry znamená. A to ani nemluvím o riskantnosti celé záležitosti."

I nadále tak jedinou vlaštovkou onlinového hraní zůstane pro id Soft Quake Live. Jednoduchý port Quake III Arena s ořezanou grafikou i možnostmi, jenž ale bude možné hrát zcela zdarma skrze váš prohlížeč.

Zdroj: Shacknews

Diskuze (3) Další článek: Galerie: Red Faction: Guerrilla

Témata článku: , , , , , , , ,