PC | RPG | Preview

Info k datadisku Dungeon Siege: Legends of Aranna

Uplynulo několik týdnů od okamžiku, co byl ohlášen druhý díl akčního RPG Dungeon Siege. Teprve před pár dny pak vývojáři společnosti oznámili, že pracují také na datadisku pro díl první. Jeho podtitul zní Legends of Aranna a nabídne množství novinek, o nichž si povíme v této novince.

Fakt, že se pro Dungeon Siege časem objeví datadisk nemohl překvapit snad vůbec nikoho, stejně tak jako oznámení druhého dílu. Natolik úspěšná základna prostě musí stavět na svém úspěchu dál a bylo by vyloženě hloupé takového potenciálu nevyužít. Že ne vždy musí vítězit kvalita nad kvantitou dokazuje mimo jiné také nejnovější díl  série Tomb Raider (recenze) - doufejme však, že to nebude také případ tohoto datadisku, případně druhého dílu. Vždyť kdo měl možnost vidět nejnovější trailer z Dungeon Siege II, něco takového by dokázal asi jen těžko připustit.

     

Ale pusťme se už nyní do samotného datadisku. Podtitul "Legends of Aranna" naznačuje, že děj nás z původního království Ehb zavede do nové země, tropického ostrova Aranna, kde bude naším úkolem vyřešit dávné tajemství. Datadisk je určen pro všechny hráče, není tedy nutné mít dohranou původní hru. Teoreticky nemusíte mít vlastně s originální hrou vůbec žádnou zkušenost.

Největší předností datadisku mají být zbrusu nová monstra a potvory. Objeví se zde celkem tři nové rasy - Utraeané, Hassatové a Zauraskové. První jmenování jsou potomci dávných obyvatel země, kteří vynalezli neuvěřitelně mocné síly a vládli na Aranně po dlouhé věky. Věřilo se, že vymřeli před mnoha staletími, ale hlavní hrdina datadisku zjistí, že jejich magie ještě ze země úplně nevymizela. Bývají to obvykle mocní mágové, v zacházení s mečem nebo lukem se však vyrovnají kterémukoliv zkušenému bojovníkovi. Pokud se na vás usměje štěstí, může se jeden z nich dostat i do vaší skupiny.

Hassatové a Zauraskové jsou "nižší" rasy, které si Ultraeané kdysi podrobili. Hassatové jsou kočičí lidé, rychlí a mrštní, schopní výborně zacházet téměř s jakoukoliv výzbrojí. Stejně nebezpeční jsou i Zauraskové, kteří byli uměle vypěstěni jako pomocná síla - jsou to obrovští tvrdohlaví hromotluci. Obě tyto rasy si i přes urputné snahy Ultraeanů o znovuspřátelení stále dobře pamatují staletí poroby a smír s nimi jen tak nepřipustí.

Mimo toho všeho se ještě objeví také nové hráčské postavy - budete se moct stát například poloobrem (viz. obrázek), a to jak v singleplayeru, tak i hře více hráčů. Podstatného vylepšení se dočká také umělá inteligence a uživatelské rozhraní, objeví se nové klávesové zkratky (například pro útok na nejbližšího nepřítele). Seznam kouzel, nedílná součást každého opravdového RPGčka, se dočká více než 70 nových kousků. Samozřejmostí jsou pak jako obvykle tuny nových předmětů.

Momentálěn je hotová alpha verze datadisku Dungeon Siege: Legends of Aranna. S vydáním plné verze s počítá na podzim tohoto roku.

Oficiální stránky: http://www.dungeonsiege.com/
Výrobce: Gas Powered Games (http://www.gaspoweredgames.com/) a Mad Doc Software (http://www.maddocsoftware.com/)
Vydavatel: Microsoft (http://www.microsoft.com/games/)

Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | akční RPG
Výrobce: Gas Powered Games | Webové stránky hry
  • snadné ovládání
  • příběhově bohatší než původní hra
  • pěkné scenerie a in-game animace
  • hudba
  • stejné nedostatky jako v původní hře
  • dnes již pokulhávající grafické
  • zpracování
  • zbytečně předimenzovaný počet zbraní
  • nedotažené souboje
  • slabý celkový koncept RPG prvků
Diskuze (1) Další článek: Tony Hawk`s Pro Skater 4 pro PC je GOLD!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,