Injustice 2: Legendary Edition - nabušený balíček (recenze)

Přemýšleli jste někdy o koupí Injustice 2 a dosud jste váhali? A co argumentovat novou Legendary Edition?

Zanedlouho tomu bude téměř rok, co studio NetherRealms vydalo pokračování veleúspěšné rubačky Injustice. Bojová hra z prostředí DC Comics univerza na sebe tenkrát strhla velkou míru pozornosti, a to jak v případě původního dílu, tak především u Injustice 2. Dle vývojářů nastala nyní ta nejlepší doba na vydání doposud kompletní edice hry v tzv. Legendary Edition, která shrnuje vše podstatné, čeho jsme se za tu necelou jednu sezónu dočkali. Co dalšího přináší a je-li investice do ní tou správnou volbou jsou otázky, na které se v následujících odstavcích pokusíme nalézt odpověď.

Klíčové aspekty

Rozplývat se tady nad kvalitami série je více než zbytečné, ostatně detailní recenzi si můžete přečíst zde. Připomenout si však základní prvky jistě od věci nebude. Injustice 2 se díky svým kvalitám stalo bezesporu jednou z nejlepších bojových her současnosti. K tomuto nekorunovanému vítězství hře napomohla především výborná hratelnost, velké množství postav, parádní grafické zpracování a animace, hromada obsahu a atraktivita jednotlivých bijců. Ono udělat dobrou mlátičku je jedna věc, bez kvalitních a lehce identifikovatelných postav je ovšem něco takového téměř nemožné. Vzpomeňme například na poslední Dragon Ball FighterZ, hru, která sice nabízela výbornou hratelnost a skvělé grafické podání, bohužel díky splývajícím a nezajímavým postavám nikterak neohromila a v našem kulturním okruhu vlastně ani ohromit nemohla.

4-7-2018_8-09-53_AM.png4-7-2018_8-10-07_AM.png4-7-2018_8-09-24_AM.png4-7-2018_8-09-27_AM.png
Legendary Edition je zejména o rozšíření soupisky bojovníků

V případě univerza DC Comics je tomu úplně jinak. Superhrdinové jsou fenoménem dnešní doby, stačí se podívat na program nejbližšího multikina. Univerzum DC Comics je tak díky své profláklosti a monstróznosti jasnou volbou, která dělá polovinu úspěchu Injustice 2, respektive série jako takové. To však rozhodně není vše, protože k této atraktivní první polovině NetherRealms navíc přidali mix toho opravdu nejlepšího, co v současných bojových hrách můžeme zažívat. Tak předně jsme se dočkali až nadstandardně kvalitního příběhu v kampani, který je u bojové hry možná trochu luxusem, nicméně není důvod pohrdat.

Bojovka Injustice se na PC hraje skvěle

Na PC platformě není moc kvalitních bojovek, každá povedená je tedy vítána s otevřenou náručí. Injustice 2 se na PC podívala už před nějakou dobou a taktéž přináší veškerý možný obsah, který rozšiřuje hratelnost o mnoho hodin zábavy. 

56541d17-2d42-4a9d-860d-a0c3fcc735b7_image_(2).jpgae90ae20-c0ee-4284-a825-476edcaedbc2_image_(1).jpgf149a87a1085486db47fb594f7f2ffb5.jpg

Na našem redakčním stroji HP Omen 15 s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-Q běžela hra bez sebemenších problémů, ostatně právě optimalizace a hladký běh jsou velmi silnou stránkou titulu a NetherRealm si dává na těchto technických detailech velmi záležet. Díky jednoduchému ovládání není problém hrát ve dvou na jednom počítači, a to jak na klávesnici, tak ovladači. 

injustice2_04.jpginjustice2_09.jpgmaxresdefault.jpg

Z grafického hlediska jde o špičku, ostatně se není čemu divit. Na PC můžete vyšponovat rozlišení na 4K, díky čemuž vyjdou na povrch malé detaily i bezprecedentní animace obličejů a postav celkově. Navíc není hra nijak náročná na hardware, což jde ruku v ruce se skvělou optimalizací. Celkově tak jde o výborný balíček pro milovníky bojovek, které nevlastní konzoli. 

Pravdou je, že samotná kampaň byla spíše mixem několika desítek soubojů v kůži nejrůznějších hrdinů doprovázených někdy otravnými cut-scénami, každopádně pokud je tento jednoduchý systém odveden řemeslně na jedničku, proč jím opovrhovat. Injustice 2 díky příběhové kampani přidala na vážnosti a zejména na celistvosti.

Čím více, tím lépe

Nad kvalitami jedné z nejlepších bojovek by se dalo básnit hodně dlouho, to ovšem není náš cíl. Zaměříme se nyní raději na zmiňovanou Legendary Edition. První otázka zní: může jakákoli edice této hry ještě vylepšit její už tak vysokou kvalitu? Ano, může. Základ hry pochopitelně zůstal nezměněn, došlo pouze k nemalému rozšíření v některých oblastech. Jedná se tak o sázku na jistotu, kdy do hry není nikterak výrazně zasahováno a dochází pouze k rozšíření celého obsahu. Ostatně smyslem podobných edic ani není nic jiného, jen jsou ty posuny dopředu mnohdy poměrně dost křečovité. To však není případ Injustice 2.

4-7-2018_8-09-38_AM.png4-7-2018_8-09-29_AM.png4-7-2018_8-09-41_AM.png4-7-2018_8-09-45_AM.png
Dočkali jsme se tu především menších změn, které přispívají ke komplexnosti

V prvé řadě, a to především, došlo k rozšíření soupisky bojovníků rovnou o deset. Jedná se tak o doplnění postav, které během zmiňované první sezony postupně přibývaly. Konkrétně se bavíme o dvojici známé ze série Mortal Kombat tj. ledový Sub-Zero a mág Raiden. Dále potom Starfire, Atom, Hellboy, Black Mantha, Red Hood a čtveřice želvích kamarádů TMNT. Osobně mi nejvíce přirostli k srdci právě bratři s krunýři na zádech, ale to asi nejspíše pod tíhou nostalgie. Dohromady se tak soupiska hry rozšířila na úctyhodné číslo 38. Téměř čtyři desítky unikátních herních postav s unikátními animacemi, pohyby, komby a všeho toho, co k bojovým hrám patří. Navíc veškeré postavy jsou silně charismatické a dobře zapamatovatelné.

 

V prvé řadě, a to především, došlo k rozšíření soupisky bojovníků rovnou o deset

 

Další změnou je pokročilejší režim původního módu Multiverse na tvz. Legendary Multiverse. Aktuální verze tohoto herního modu nabízí zejména vyšší obtížnost a pokročilejší nutnost vylepšování postav. Na celou proměnu zmiňovaného Legendary Multiverse je dále navázána možnost vyššího levelování postav, které se nyní zastavuje až na úrovni 30. Jistě si tak domyslíte, co si pro nás vývojáři připravili za obtížnost, pokud umožnili dalších deset úrovní pro jednotlivé postavy.

Co se dalších změn týče, nejsou již tak výrazné, nicméně celkový dojem rozhodně nekazí. Rozšířen byl totiž původní tutoriál vychytávkou jménem Learn hub, který nyní představuje opravdu komplexní průřez celou hrou. Jak z pohledu ovládání, strategií, celého univerza apod. Když nevíte co by, najdete to v Learn hubu. V rámci recenzované edice jsou k dispozici ještě nějaké ty předměty pro vybavení a nové skiny.

Vlastníky konzole Xbox One X jistě potěší podpora nativní 4K při 60 snímcích za vteřinu. Za zmínku stojí také množství nových textur některých efektů. Již tak krásná hra se stává ještě vybroušenější, ale nejde o nikterak zásadní proměnu. A tím se vlastně dostáváme na konec celého souhrnu novinek.

4-7-2018_8-10-14_AM.png4-7-2018_8-10-19_AM.png4-7-2018_8-10-22_AM.png4-7-2018_8-09-56_AM.png
38 hratelných postav už je vážně luxusní záležitost

Zbývá nám tedy odpovědět na otázku, zda-li se legendární edice posledního Injustice vyplatí. Odpověď je jednoduchá, pro vlastníky původní hry nikoli. Pro každého, kdo kdy o koupi hry přemýšlel a dodnes tak neučinil, nastala ta nejvhodnější možná chvíle. Edice přináší krom původní hry několik rozšíření, ale zejména veškeré dodatečně placené postavy. Legendary Edition je tak naprostou bombou a jedinečným argumentem sama o sobě. Pro vlastníky původní hry ovšem naprostá zbytečnost.

Hodnocení: 4.5 / 5

Klady:

  • Injustice 2
  • Injustice 2 + veškerý placený obsah
  • Injustice 2 + Learn Hub
  • Injustice 2 + další menší změny

Zápory:

  • Pro vlastníky původní hry zbytečnost

 

Nejnovější komentáře

Jízdní řády Bileto

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Foto režim Spider-Mana je úžasný. Podívejte se, co tvoří hráči ze světa

Foto režim Spider-Mana je úžasný. Podí…

Nejen, že je nový Spider-Man pro PS4 skvělou adaptací komiksu. Ještě přináší i boží foto režim.

13.  9.  2018 | | 8 N/A
K boji proti lootboxům se připojují další země, nechybí ani ČR

K boji proti lootboxům se připojují da…

20.  9.  2018 | | 28 N/A
F1 2018: věrohodné pálení pneumatik (recenze)

F1 2018: věrohodné pálení pneumatik (r…

Codemasters jsou mistři závodních her a letošní ročník formulí patří k tomu nejlepšímu. Skoro.

16.  9.  2018 | | 3 N/A
Za malý poměr hráček si může herní průmysl sám, říká Alžběta Trojanová

Za malý poměr hráček si může herní prů…

11.  9.  2018 | | 15 N/A
Žádost o ruku ve Spider-Manovi neklapla, pár se rozešel před vydáním

Žádost o ruku ve Spider-Manovi neklapl…

Fanoušek poprosil Insomniac o možnost požádat přítelkyni o ruku velmi originálním způsobem. Vývojář vyhověl a nevědomky vytvořil jeden z nejsmutnějších easter eggů.

12.  9.  2018 | | 3 N/A