Injustice: Gods Among Us - války superhrdinů (recenze)

Kdo se silnější: Superman, nebo Batman? Nekonečné hádky můžete vyřešit v Injustice. A to pěkně ručně.

Bojovky se obvykle moc nesoustředí na příběhovou linku. Když už, tak v podobě úvodní a závěrečné animace u každého bojovníka. Také existují tituly, jako třeba Marvel vs. Capcom, které jsou povzneseny i nad to. Loňský restart série Mortal Kombat však ukázal, že to jde i jinak, když přinesl poctivou osm hodin dlouhou dějovou kampaň.

 

Bojovníci po sobě házejí obrovské glóby, prohazují se stěnami a dávají si na budku v pravém superhrdinském stylu

 

Plus tunu dalšího obsahu. Injustice mají na svědomí stejní tvůrci a zvolili shodný přístup, jen vyměnili bojovníky Mortal Kombatu za superhrdiny a padouchy komiksových světů nakladatelství DC Comics. A ubrali krve a trhání protivníků na kusy.

Neštvěte Supermana

Příběh není v bojovkách úplně to hlavní, ale pro tentokrát jím začneme, protože odlišuje Injustice od zbytku podobné produkce. Kampaň spojuje dohromady celkem 50 bitev za různé hrdiny a propojuje je v jeden celek ingame animacemi. I když Injustice ani zdaleka není tak krvavou záležitostí jako Mortal Kombat, drží si hodně temnou atmosféru.

Příběh začíná zničením Supermanova města Metropolis. Lex Luthor dal Jokerovi atomovou bombu, ten připojil detonátor k srdci těhotné Lois Laneové a donutil ocelového muže ji zabít v domnění, že jde o jeho nemesis Doomsdaye.

Injustice 02.jpgInjustice 03.jpgInjustice 04.jpg

Dál už nebudu prozrazovat, nicméně zápletka funguje jako výtečná motivace k hraní a uvěřitelně (na komiksové poměry) mixuje známé i méně známější hrdiny a padouchy, jako je Batman, Green Arrow a Wonder Woman či Lex Luthor, Sinistro a Killer Frost. V příběhové kampani jsou postavy dané, ale mimo ni si můžete vybírat z 24 jedinců.

Injustice 05.jpgInjustice 06.jpgInjustice 07.jpg

Injustice je stejně jako Mortal Kombat hrou bohatou na módy: kromě klasických bitek v podobě Battles tu najdete ještě S.T.A.R.S. Labs, což je 240 misí plných bojů a miniher, navíc nechybí poctivý tréninkový mód. Módy pro jednoho hráče doplňují pochopitelně multiplayerové bitky, ať už lokální, nebo on-line.

Prokopávání zdí

Nálož herního obsahu je fajn, ovšem bez pevných základů v podobě solidního soubojového systému je k ničemu. Injustice nezklame, ale proč to rovnou nepřiznat, na špičky v podobě Street Fighteru a podobně úplně nemá. I když však ti nejvíc hardcore bitkaři mohou nad hrou ohrnovat nos, Injustice se nedá upřít zábavnost a líbivost.

Injustice 11.jpgInjustice 12.jpgInjustice 13.jpg

Tvůrci vzali jádro z Mortal Kombatu a v několika ohledech jej upravili. Mezi hlavní změnu patří odstranění samostatného tlačítka pro blokování. Nyní se bráníte pohybem vzad.

Klasický lehký, střední a těžký úder doplňuje tlačítko pro speciální útoky. Pochopitelně nechybí ukazatel, který po naplnění umožní zasadit destruktivní kombo. Každý z bojovníků má trochu jinou mechaniku odpovídající jeho schopnostem – Batman využívá své gadgety, Green Lantern vyvolává zbraně atd. Zajímavě působí sázkový systém, kdy každý bijec skrytě vybere, kolik obětuje z nabitého ukazatele. Vítězi se následně doplní zdraví.

Injustice 08.jpgInjustice 09.jpgInjustice 10.jpg

Připočtěte si interaktivní arény, kde bojovníci mohou využívat objekty k obraně nebo útoku a získáte velmi efektní i efektivní soubojový systém. Fanoušci komiksů budou vysloveně nadšení z bojů, ve kterých po sobě hrdinové házejí obrovské glóby, prohazují se stěnami, zkopávají se z útesů a dávají si na budku v pravém superhrdinském stylu.

Dostupné pro: PC, X360, PS3, Vita, Wii U, PS4
Žánr: Arkády | Komiksová bojovka
Výrobce: NetherRealm Studios | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 19. dubna 2013
  • Spousta obsahu
  • Temná atmosféra
  • Zábavný soubojový systém
  • Nestabilní on-line hra
  • Bojovníci nejsou úplně vyváženi
  • Trochu těžkopádné

Za největší chybu Injustice tak platí poněkud nestabilní on-line hra. Během testování jsem měl občas problémy se vůbec připojit, jindy byly pingy natolik vysoké, že se nedalo pořádně hrát. Pokud však on-line hře neholdujete a máte rádi světy DC Comics, rozhodně si nenechte Injustice: Gods Among Us. Možná to není ta nejlepší bojovka na světě, ale nebojí se dělat věci trochu jinak a je hlavně neskutečně zábavná.

Váš názor Další článek: Stáhněte si soundtrack k Banjo-Kazooie nebo Perfect Dark

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,