Intel Czech Game Expo 2004 je za námi - oficiální výsledky

Jako obvykle vám nabízíme každotýdenní přehled zajímavostí od serveru www.e-sports.cz, jimž tentokrát dominují výsledky českého mistrovství.

Info o proběhlém festivalu Intel Czech Game Expo 2004

Ve dnech od 24. do 27. 6. 2004 se na ostravském Výstavišti Černá louka uskutečnil druhý ročník herního festivalu Intel Czech Game Expo 2004. Není tedy divu, že převážně o něm bude dnešní tisková zpráva. Hned na úvod vás musím upozornit, že ZDE se nachází kompletní výsledky všech oficiálních i Fun turnajů.

Národní kvalifikace World Cyber Games 2004

Bezpochyby nejdůležitější částí byla kvalifikace na WCG 2004, ze které se minimálně devět českých reprezentantů podívá do amerického San Francisca, kde změří síly s těmi nejlepšími hráči z celého světa (například s Bulhary, kde teď také proběhla kvalifikace). Konkrétně to budou tito naši zástupci:

Mistrovství České republiky v elektronických sportech

Většina z vás jistě také s napětím očekává výsledky MČR, kde si vítězové rozdělili ceny v hodnotě cca 300 000 Kč., zde tedy jsou:

Prezentace vývojářů

V rámci prezentací se uskutečnil i turnaj vývojářů v taktické akci Vietcong. Účastnili se jej zástupci čtyř studií: Cauldron, Altar Interactive, Pterodon, Another Division. Nebylo překvapením, že první tři místa obsadili zástupci Pterodonu, obohatili tím svou sbírku originálek o šest kousků.

Všehochuť

Závěrem infa o Expu vás nejprve upozorním na článek zhodnocující klady a zápory celého festivalu. Mnohé jistě potěší možnost stáhnout si dema CS z MČR i WCG. Kdo nestihl výprodej her na Expu, má stále šanci si zlevněné tituly koupit. K vidění je několik fotogalerií: FOTOGALERIE 1, FOTOGALERIE 2, FOTOGALERIE 3.

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

V ESL se hraje o několik set tisíc korun ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

  • Dnes pro vás máme jen informace ze zahraničí. ESL se rozhodli udělat novou prestižní Counter-Strike ligu. Pojmenovali ji Counter-Strike Champions League a pozvány jsou do ní opravdu špičkové klany, například: a-Losers.MSI, nEophyte, OCRANA.ATI, The Titans.

European Nations Championship – CS zástupci si zkomplikovali postup na LAN finále

Electronic Sports League připravují European Nations Championship, což je v podstatě Mistrovství Evropy ve hrách Counter-Strike a Warcraft 3. Této soutěže se účastní 24 evropských států, ty jsou rozděleny do čtyř skupin, z každé skupiny postoupí dva nejlepší na offline finále, které se odehraje v Kolíně nad Rýnem. Vítězové si mezi sebe rozdělí 20 000 euro.

Dnes je načase zhodnotit prozatímní celkové působení naší CS reprezentace. CS zástupci se nemají rozhodně za co stydět, ale škoda, že nedokázali postoupit na LAN přímo, ale budou muset o účast na něm bojovat v baráži. A teď se asi většina z vás diví, o čem to mluvím, když ještě nedávno měli šanci na přímý postup. Takže na vysvětlenou snad postačí, když řeknu, že koncem minulého týdne se utkali s Řeckem a dopadli jako fotbalisté, bohužel prohráli 14:16. Ve finále to tedy vypadá takto: prohráli jsme se Slovenskem, Řeckem a vyhráli nad Bulharskem, Tureckem, Srbskem a Černou horou.

Letem světem e-sporty

Zdroj: E-sports

Váš názor Další článek: Vznikl nový český CS tým - AMD Cyber Team

Témata článku: , , , , , , ,