Invex objektivem kamery

Počítačová megashow Invex je opět za námi – někteří tvrdí, že byla ještě horší než loni, jiným se líbila. Pokud jste si o Invexu až dosud nedokázali utvořit ucelený obrázek, možná vám z nerozhodnosti pomůže náš kapesní videoprůvodce, který shrnuje to nejzajímavější, co bylo na Invexu k vidění.

Ve čtvrtek, kdy návštěvnost veletrhu Invex dosáhla rekordních 46 300 platících osob, jsme se vybaveni kamerou a plni nadšení vydali vstříc nekonečným davům, přeplněným výstavištním pavilonům a hutné atmosféře v Game Hall – a vy teď máte možnost posoudit výsledky našeho boje doslova o život na vlastní oči.

Hned před pavilonem E, jehož součástí je i press centrum, se nacházel zaujatý hlouček, který kupodivu nevzýval žádného z bohů a nelitoval návštěvy výstaviště, jak by se mohlo podle k nebi soustředných očí zdát, nýbrž sledoval prezentaci disneyovky Život brouka.

Video

Hardware se i letos usídlil v prostorném pavilonu B, který se mj. honosí také druhým patrem, z něhož lze bez problému sledovat dění na jednotlivých stáncích. „Béčko“ bylo jedním z mála míst, kterým se ve čtvrtek vyhnul kritický nárůst počtu návštěvníků – přesto jejich koncentrace na vybraných místech stála za to. Co do mumraje byla jistě nejpopulárnějším stánkem prezentace Epsonu.

Video

V tomtéž pavilonu jsme narazili i na bezesporu nejsympatičtější hostesku letošního Invexu. Ti, kteří výstaviště během minulého týdne navštívili, jistě neuniklo, že propagovala jednoho z čelných internetových providerů. Natáčení se jí ale evidentně příliš nelíbilo a tak se po chvíli jala jej sabotovat.

Video

12. ročník Invexu byl kupodivu prvním, na němž byla prezentována kompletní plejáda hardwaru kochajícího se značkou Apple. Stánek nevalného vzhledu ve svých hlubinách skýtal netušené možnosti – a mj. také skvělé hračičky typu skleněných repráčků.

Video

Ať už se Invex rok od roku zmenšuje jakkoli, jedna firma nikdy nemůže chybět – softwarový gigant Microsoft. Letos na Invex dorazil s téměř na chlup stejným „stánkem“ jako loni a ani co do nabízeného softwaru nijak neokouzlil. Přesto ale předvedl pár zajímavých novinek, například závodní hru RallySport Challenge.

Video

A ještě jednou k hardwaru – v jedné ze zastrčených částí „Béčka“ jsme našli společnost, která se může pochlubit tím, že nabízí (a samozřejmě také předvádí) kvalitní 3D brýle. Jak sami uvidíte, společně s Danielem jsem se pokusil prostorový vjem přenést na objektiv kamery – bohužel to nějak nevyšlo :-).

Video

Do samého srdce Game hall, části Invexu, která je každému hráči pravděpodobně nejbližší, jsme se dostali v době, kdy ji organizátor uzavřel, aby se lidé uvnitř neušlapali, čímž pádem v jejích prostorách bylo neuvěřitelné horko a dusno a kamera na to téměř okamžitě reagovala totálním zamlžením. Chaos, který v Game hall panoval skvěle dokumentuje šot natočený poblíž stánku Dynamic Systems.

Video

Strůjcem největšího trsu nadšených pařanů semknutých v jednom z rohů haly nebyl nikdo jiný než GameStar. Jeho redaktoři spolu se spoluorganizátorem show, mobilním operátorem Eurotel, každou chvíli vybízeli hráče k jednotlivým soutěžím a s radostí rozhazovali do davu nejrůznější zbytečnosti. Netřeba pravděpodobně zdůrazňovat, že vetřít se do rozradostněného davu u pódia bylo doslova zahráváním si se zdravím.

Video

Dostat se ven z Game hall bylo nepoměrně složitější než zadním vchodem vstoupit. Krátce předtím, než jsme se rozhodli pavilon opustit, totiž organizátor na naléhání vystavovatelů vrata otevřel, čímž se dovnitř rázem nahrnuly desítky lidí. Na záběrech opět můžete hezky vidět, jakým způsobem s námi dav házel sem a tam.

Video

Krátce po opuštění smrtící zóny (čti Game hall :-) jsme se na volném prostranství u stánku Ministerstva vnitra ČR jali vyhledávat potenciální oběť pro krátký rozhovor. Zajímavé (až zarážející) je, že většina hráčů a hráček před námi utíkala buď už ve chvíli, kdy jsem na ně namířil objektiv kamery, nebo v momentě, kdy jsme se je pokusili požádat o rozhovor. Až 14letá Romana z Trutnova se ukázala být odvážnou a naší žádosti vyhověla.

Video

Jak vidíte, i na letošním Invexu se dalo spojit příjemné s užitečným. Ti pracovně „postiženější“ mohli spokojeně uzavírat smlouvy, setkávat se s obchodními partnery nebo datlovat v press centru, ti požitkářštěji založení zase okukovat sličné hostesky, mistrovství republiky ve hraní počítačových her či některou z herních novinek v Game hall. Těšíme se zase za rok!

Za spolupráci na článku děkujeme Games.Tiscali.cz.

Diskuze (6) Další článek: Screenshoty z datadisku Tribunal

Témata článku: , , ,