iPhone boduje na herním trhu

Zdá se, že se již brzy dočkáme masivního průniku nové značky na handheldový trh. Je to sotva pár dnů co jsme vás informovali o slibně se vyvíjející situaci okolo Apple iPhone, coby herní platformy. Dnes můžeme toto zjištění doplnit rovněž o první konkrétní výsledky. Společnost SEGA totiž prozradila, že se mezi majitely zmiňovaného přístroje našlo na 300 tisíc jedinců, kteří sáhli po hříčce Monkey Ball (mimochodem, ta je na trhu teprve 20 dnů).

Přidáme-li ještě, že se ona gamesa prodávala za 9,99 dolarů (cca 160 korun) zjistíme, že si firmy Apple i SEGA přišly na příjemné 3 miliony dolarů (přibližně). Především toto číslo pak donutilo důležité lidi v hierarchii jablkové společnosti vážně se zamyslet nad potenciálem, který se v iPhonu skrývá.

Do karet několikrát jmenovanému přístroji hraje i skutečnost, že využívá různé druhy ovládání. Zatímco Nintendo rozložilo dotykové a pohybové ovládání do dvou platforem, Apple se rozhodl implementovat je do jednoho přístroje (dvou, počítáme-li i iTouch). Především díky tomu se vývojářské komunitě otevírají netušené možnosti, kterak přesvědčit hráče k nákupu té, či oné hry.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Dead Rising na PS3?

Témata článku: , ,