iPhone dostane hráčský update

V noci na dnešek proběhla obří tisková konference, na které byli novináři, ale také mnozí z fanoušků obeznámeni o novém iPhone operačním systému – OS 3.0. Některé z jeho novinek se dotýkají i nás, hráčů.

Pravděpodobně největší novinkou v novém operačním systému je úprava App Store, který nyní umožní herním vývojářům přidávat placené DLC do svých her. Hráči se tak dočkají po vzoru ostatních konzolí mnoha rozšíření v podobě levelů a předmětů. EA demonstrovala tuto možnost v iPhone verzi The Sims 3, kde si bude hráč schopen přímo ve hře nakupovat virtuální doplňky. To, jestli se tento obsah ujme, je avšak ve hvězdách.

VIDEO: 546 'The Sims 3 - parodie na americké volby 1'

Zůstaňme chvíli u The Sims 3, na kterých byla prezentována další novinka a tou je přístup aplikací do hudební knihovny. Poté ve hře může hrát hudba, z vaší sbírky v iTunes knihovně – chytré a v rámci The Sims 3 dobře zakomponované. Zde musíme Applu zatleskat. Update také přinese možnost vytvoření lokální sítě skrze Bluetooth, což otevírá možnost lokálního multiplayeru. Když už jsme zmínili MP - další novinkou je možnost přenosu hlasu skrze IP služby, takže bychom se mohli dočkat komunikace u online hry více hráčů.

Zbývajícími představenými vymoženostmi budiž nový systém ovládání FPS, který přinese právě do onoho multiplayeru spoustu nových nápadů. Poslední funkcí nového OS je Push Notification, což je technologie, jak přizvat své přátele jednoduše do hry. Samozřejmě, toto jsou novinky, které se dotknou iPhonu jako herní platformy. Update přináší i spoustu dalších výhod, které ale na herním serveru rozebírat nebudeme. Nový OS 3.0 je pro všechny iPhony zdarma (ne všechny vymoženosti bude podporovat model první generace), zatímco majitelé iPod Touch si za update budou muset zaplatit a to 9,95 dolaru. Rozhodně se můžeme díky novému OS těšit na propracovanější hry.

Zdroj: Toucharcade

 

Diskuze (1) Další článek: Prodají se 2 miliony kusů DS verze GTA?

Témata článku: , , , ,