It Came for Zog

It Came For Zog by měla být nová adventura, jejíž hlavní hrdina nebude žádný elitní voják, kouzelník ani hrdina z povolání, ale docela obyčejný, hodně chlupatý a přinejmenším stejně natvrdlý pračlověk jménem Zog. Namísto lovu mamutů ho však čeká setkání s mimozemštany.
Kdo zná Clarkovu knihu 2001: Vesmírná odyssea, ten si určitě vzpomene na pasáž, v níž mimozemšťané přistávají na naší Zemi a uprostřed našich nic nechápajících praprapředků nechávají záhadný monolit. It Came For Zog má podobný námět, s tím rozdílem, že tentokrát si ctění ufoni něco odnesou a nic po sobě nenechají. Jmenuje se Zog, je to pračlověk a v okamžiku, kdy se ocitne na planetě mimozemšťanů, nezbývá mu nic jiného, než se s celou situací vypořádat po svém.

Hru vyvíjí pro TBA tým Pixeleers a neandrtálce Zoga, který bude stejně jako některé předměty kompletně 3D, budete sledovat z 2D pohledu. Ovládání by mělo být intuitivní a jednoduché, takže by ho měl zvládnout i ten, kdo se se Zogem během hry maximálně ztotožní. Pokud se týče speciálních vlastností Zoga, tak ty budou spíš na úrovni klasických plošinovek než adventur. Běh, skok a pohybování předměty, to je v podstatě vše, co budete . muset zvládnout. Na své si nepřijdou ani milovníci duchaplných konverzací, protože Zog má s vyjadřováním jisté nemalé problémy a dá se očekávat, že většinu dialogů zakončí ránou palicí do hlavy. Tvůrci u něj avizují též cosi jako řeč těla, ale můžeme se zatím jen dohadovat, zda půjde o řadu vtipných a inteligentních posunků nebo jen o pár máchnutí rukama. Poslední prozatím dostupnou informací je, že Zogovi bude při neopatrném jednání hrozit smrt, čímž by autoři zřejmě rádi vytěžili ze vší té srandy i nějaké to napětí. Sečteno a podtrženo, patří-li už roky k vaší nejoblíbenější rituální četbě epizoda Čtyřlístku Mamut na kmíně, mohla by být tahle (doufejme) zábavná adventura něco pro vás. Vyjít by měla v prvním čtvrtletí roku 2000, takže zatím se nehoňte a v klidu dožvýkejte pečeného tyranosaura. Ugh!

Váš názor Další článek: SWAT 3: Battle Plan

Témata článku: ,