Jagged Alliance: Flashback bude prequel. Hra zkusí štěstí na Kickstarteru

Tvůrci chtějí vytvořit tahovou strategii věrnou prvním dílům.

Dánské studio Full Control získalo od bitComposer Games licenci na Jagged Alliance a už světu naznačilo prvních pár střípků o jejich vizi nového dílu. Jagged Alliance: Flashback, jak se jejich hra bude jmenovat, bude zasazena před předchozí díly série a má se věnovat vzniku agentury A.I.M. i osudům některých ikonických žoldáků. Jak jste si mohli domyslet z loga hry, tvůrci chtějí využít i období Studené války.

Flashback logo.jpg

Spousta věcí je stále ve hvězdách, nicméně se tvůrci dušují, že rozhodně budou věrni jádru série. Na rozdíl od Back in Action tedy přestřelky budou na tahy, což je asi ta nejzásadnější zpráva. Chybět nesmí ani pohyb na mapě jako Jagged Alliance 2, přičemž důraz má být kladen i možnost budování si základny.

Flashback nebude jen remakem dvojky, tvůrci chtějí vytvořit vlastní dílo, které přinese nové nápady a zohlední i evoluci her (ve smyslu třeba přidání tutoriálů a zlepšení UI, nikoliv osekávání prvků). Jak ale tvůrci stále dokola opakují, základem je zachování jádra klasických dílů. A co je vlastně to jádro? Na to se zeptají i fanoušků.

Flashback 01.jpgFlashback 02.jpg

Full Control chtějí příští týden spustit projekt na Kickstarteru, aby získali finance a hlavně začali tvořit komunitu, podle jejich přání pak celou hru vystaví. Vývojáři si řeknou o 350 000 dolarů, což je dle nich dostatek na vytvoření hry. Případné peníze navíc pak poslouží k dalším cílům – více misí a žoldáků, modifikační nástroje…konkrétně se vše dozvíme příští týden.

Zdroj: RPS

Váš názor Další článek: Nintendo Direct: ohlášení nové Zeldy a Yoshi's Island, Shin Megami Tensei IV a další

Témata článku: , , , , , , , , , ,