Jak by vypadaly současné herní hity v minulém století? (galerie)

Napadlo vás někdy, jak by vlastně vypadaly současné hry, kdyby byly vytvořeny v dobách dávno minulých? My už odpověď známe!

O tom, že lidská tvořivost nezná mezí jsme se přesvědčili v historii již mnohokrát. A o to více je tato skutečnost pravdivější v oblasti IT kreativity. Technické možnosti vývojářů neustále postupují mílovými kroky vpřed a jsme v době, kdy již bereme perfektní grafické zpracování nejnovějších her jako naprostou samozřejmost. Přitom se stačí podívat 20 let zpět, za co jsme tenkrát byli všichni vděční. Rozkostičkovaná grafika, prapodivné zvuky, křečovité pohyby, nesmyslná fyzika... A přesto to všechno bylo nejúžasnější období herní historie.

A právě na toto období nám dá možnost zavzpomínat borec s přezdívkou 98DEMAKE, jehož velkou zálibou je vytvářet tzv. demaky. Jedná o předělávky současných her do podoby kousků z minulého století. Na svém youtube kanále již svým fanouškům představil hry jako GTA V, Fallout 4, Bioshock, Hitman či Rocket League a je to opravdu zajímavé pokoukání. Jistě vás také napadá otázka, kdo 98DEMAKE vlastně je. Jedná se o mladého finského nadšence do her jménem Tony. V jednom ze svých rozhovorů prozradil, že veškeré 3D modely tvoří v programu Blender, následné textury potom ve Photoshopu. Následují animace, rendery animací a úpravy vyrenderovaného výsledku. Závěr už potom patří audio stránce a tvorbě bookletu.

Uncharted

PlayerUnknown's Battlegrounds

Minecraft

The Evil Within

Cuphead

Bioshock

Dark Souls

Diskuze (7) Další článek: Kultovní dráček Spyro se vrací, podívejte se na první obrázky ze hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,