Jak dopadl Apríl 2008

Srandičky, legrácky, různé pokusy nachytat své čtenáře, i tak by se dal charakterizovat první duben na internetu. Ostatně podívejte se s námi na různé servery, co si připravily a jak své návštěvníky pobavily.

Každý rok se vyrojí slušný počet aprílových žertíků. Zkusil jsem pro vás najít ty nejpovedenější, ale pokud jste zažili i jiné, lepší, neváhejte své zážitky přidat do diskuse. Připoutejte se, neuvěřitelný svět nesmyslů začíná.

Blizzard:

Společnost Blizzard je svými kousky na Apríl již proslulá. I když si mnozí mysleli, že se jim nepodaří překonat loňský žertík s otevřením jedné z nejtěžších instancí ve World of Warcraft pro všechny, hned trojice vychytávek přesvědčila pochybovače o opaku:

 

Možná jste někdy zaslechli zvěsti o instanci zvané Molten Core ve výše jmenovaném MMORPG. Podle zpráv Blizzardu se blíží hra motivovaná právě tímto místem, přijde přitom na moderní konzole Atari 2600. Pod názvem World of Warcraft: The Molten Core tak naleznete nepřekonatelnou hru, která vaší postavě umožní pohyb až v osmi různých směrech, bude mít plně 2D grafiku v úžasném rozlišení 192i. Sběratelská edice přitom přinese i speciální fólii na vaši obrazovku, která změní celé barevné spektrum. Více informací o hře naleznete na stránce http://www.wow-europe.com/en/moltencore/ A ještě jedna třešinka, na amerických stránkách ji sice nenajdete, ale při najetí na úvodní obrázek doporučuji číst alternativní text.


 

Fanoušci World of Warcraft se však dočkali ještě druhého překvapení, byla oznámena druhá možnost hrdinského postupu v přicházejícím datadisku Wrath of the Lich King. Zadržte dech, nastražte uši, přichází bard. Součástí balení s datadiskem totiž bude i speciální přídavek pro klávesnici ve tvaru tlačítek kytar pro Guitar Hero, se pomocí nichž nový hrdina bude ovládat svoji sekeru přetvořenou v kytaru. Hraním různých tónů tak spouštíte šílené kombinace dechberoucích útoků na vaše protivníky, nebo posilujete své spolubojovníky. Ostatně, podívejte se sami na http://www.wow-europe.com/wrath/features/bard/bardclass.xml

  • A do třetice všeho dobrého, tentokráte ze světa hry Starcraft 2, tedy alespoň částečně. Byla totiž ohlášena nová jednotka za Terrany, kterou je Tauren Marine. Ano, mohutný býk z WoW přichází i do Starcraftu a na ramenou si nese věrného murloka. Mimo jiné zjistíte, že poblíž všech vesmírných konfliktů se nachází i povědomý svět Azeroth i s jeho obyvateli.

    Herní weby:

    Herní server Gamespot přinesl zdánlivě velký náklad aprílových novinek, ale při bližším zkoumání odhalíte, že se jedná pouze o obrázek přes většinu hlavní stránky. Klaním se. Zato IGN přinesli v sekci filmů upoutávku na film podle hry Legend of Zelda. Nejlepší zápich se ale nevědomky podařil autorům na portálu Eurogamer, když odchytili zprávy na britském serveru klasifikace filmů a her BBFC, kde omylem předčasně uveřejnili hodnocení hry GTA 4. Více už najdete zde: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=129708


    Homepage Gamespotu

    U nás se podařil dobrý fórek na serveru Hrej, kde uveřejnili otevřený dopis ředitele Electronic Arts. Podle něj nevyjdou letos žádné z každoročních sérií a společnost využije volného času na dostatečné inovace. Chtějí také změnit svůj obecný přístup ke hrám a omlouvají se všem, kdo museli snášet jejich údajné megalomanství.

    U nás:

    Kolegové z portálu Živě odhalili nový přídavek do Windows – Malování 2008. Mimo základních funkcí, které už znáte z klasického Malování pro Windows, se vyplatila i spolupráce s Linuxem, mimo jiné i v možnosti tisknout si na své výtvory loga tučňáků. Navíc software nativně podporuje formát psd používaný Photoshopem.

    Na Doupěti pak vyšla pouze dvojice novinek, přičemž první z nich vás upozorňuje na fakt, že Bethesda získává práva na Dungeon Master, zatímco druhá informuje o pokračování Zaklínače. I když se tak mnohým mohlo zdát, recenze na Freight Tycoon opravdu nebyla aprílovým žertem. Jen se jednalo o nečekaný vedlejší účinek této hry.

    Pro hrubý přehled toho nejzajímavějšího nejspíš už z letošního Apríla stačí, a pokud ne, mohu vás vesele odkázat na stránky Wikipedie, kde naleznete dostatečně rozsáhlý soubor všech možných žertíků. Podívejte se sami na http://en.wikipedia.org/wiki/April_1%2C_2008

    Váš názor Další článek: Vegas 2 trhá prodejní žebříčky

    Témata článku: , , , , , , ,