Jak hrát deskovky s přáteli přes internet: Zábava nejen pro dobu koronavirovou

Deskové hry můžete hrát s přáteli i na dálku. Ačkoli jsou mnohé složitější a vyžaduje to leckdy služby na míru, některé jsou dostupné zdarma. Využít můžete i hry, které máte již koupené, a hrát je přes videohovory. Představujeme několik možných řešení.

Tabletopia

Deskové hry jsou především o setkávání s přáteli a rodinou u jednoho stolu, občas tomu ale situace nepřeje a pokud si chcete zahrát, musíte na to jít jinak. Naštěstí existuje několik řešení, a to v podobě simulátorů deskových her, různých speciálních variant pro videohovory či, pokud jste sami, sólo varianty.

Jedním z řešení je aplikace, která zprostředkuje kompletní zážitek z vámi vybrané hry. Jedna z oblíbených je právě Tabletopia i díky tomu, že základní verze je zdarma. To sice není podporováno u všech her, u vybraných si ale můžete (byť třeba omezeně zahrát) aniž byste museli platit. Postačí se pouze registrovat a webu a vše se následně odehrává v prohlížeči.

bf012cdd-af21-4111-bfd5-06111aef9f41 
V katalogu naleznete na 918 různých deskových her.

Existuje i varianta pro Steam, kde je možné s jednotlivé prémiové hry dokupovat. V rámci prohlížeče se k nim pak dostanete za pomoci předplatného, které startuje na 4,99 dolarech za měsíc a končí na 9,99 dolarech. Liší se v počtu rozehraných her (zdarma to jsou 2, následně 6 či 10), přístupu k prémiovým hrám či možnosti mít hosty v rámci hry.

 

Služba zajistí kontakt. Pravidla hry musíte znát a hlídat sami.

 

V nabídce přitom nechybí ani takové pecky, jako je oblíbený Scythe, Wingspan (česky Na křídlech), Tapestry a další. Jediná nevýhoda je, že většina z nich je anglicky a služba vyžaduje znalost pravidel. Sice vás provede jednotlivým ovládáním aplikace, samotná hra je ale na vás, stejně jako hlídání dodržování pravidel. Stejně, jako u běžného herního stolu. Přímo na stránce je ale máte k dispozici hned v několika jazycích.

Hrát můžete online proti komukoliv z komunity, či můžete přátelům zaslat vygenerovaný klíč a připojit se k vybrané hře tak, jako byste seděli u jednoho stolu. To lze učinit skrze web, Steam aplikaci či mobilní aplikace pro iOS či Android.

Diskuze (7) Další článek: Bethesda darovala na boj s epidemií koronaviru 1 milion dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,