Jak se bude prodávat Resi 5?

Je vcelku logické, že se tvůrci her vždy snaží o maximální prodejnost svého dítka. Ne vždy se však daří dostatečně dobře, což bývá problém především ve chvíli, kdy na dosáhnutí daného čísla závisí profitabilita toho, či onoho titulu (viz. poslední Metal Gear Solid). Jak vidno, vývojáři z japonského Capcomu si s tímto hlavu nelámou a svým projektům prorokují zářnou budoucnost.

residentevil5_03.jpgresidentevil5_04.jpg

Zástupci jmenované společnosti se tak nechali slyšet, že počítají přibližně s 3,2 miliony prodaných kopií Resident Evil 5, jež by se navíc měly dočkat nových majitelů téměř okamžitě po vydání. Na očekávaný čtvrtý Street Fighter však už byly uloženy mnohem mírnější nároky, díky čemuž lidem v Capcomu "postačí", když si pro něj do obchodu přijde 1,7 milionů fanoušků.

Přibližně o dvěstě tisíc zájemců míň pak titéž lidé očekávají od znovuoživené legendy - Bionic Commando. A na dnešní poměry komorní prodejnost - 500 tisíc kopií - přiřkli Wii verzi hororové akce Dead Rising. Co vedlo japonské analytiky k číslům, které zveřejnili sice netušíme, ale je třeba doufat, že minimálně Resident Evil předem stanoveného cíle dosáhne. Jistě by si to zasloužil.

Zdroj: Kotaku

Váš názor Další článek: Nový Fallout jde na dračku

Témata článku: , , , ,