Jak se dá definovat zdravý selský rozum?

Pojem zdravého selského rozumu je z hlediska třídové klasifikace zcela nepostradatelný, avšak ve své komplexitě se z něj může velice lehce stát slovo nanejvýše ošemetné. Slovo selský rozum se tak stává velkou proměnnou visící kdesi mezi pochopením a záměrem. Způsob, jakým zdravý selský rozum pochopili v Monolithu je přinejmenším… netradiční.
Sanity: Aiken's Artifact je nově připravovaná 3rd person akční adventure z dílen Fox Entertainment (produkuje Monolith Productions). Začněme příběhem, protože je narozdíl od jiných 3rd person akcí/tzv. adventur poměrně důležitý.

SanitySanity

Roku 2028 je na Středním východě objeven jakýsi podivný artefakt neznámého původu. Po důsledném prostudování tohoto objektu se světově renomované doktorce Joan Aikenové podařilo vyvinout revoluční látku, která dokázala odemknout dveře k dosud ukrytým, nevídaným schopnostem lidského mozku (tzv. psionická energie), což samozřejmě vyústilo v poměrně dosti těžké důsledky pro celou lidskou populaci. První verze této látky dovolovala jejím uživatelům projevovat emise psionické energie v celé své kráse, ovšem za krutou cenu - plně vyvinutý lidský mozek totiž není schopen po delší dobu odolávat účinkům psionických sil, a tak většinou postižené subjekty naprosto ztrácejí zdravý rozum. Prostě zblbnou, no. Dr. Aikenová ovšem vymyslela geniální věc - totiž pokud by se sérum podávalo ještě ve stádiu vývinu lidského mozku, mohl by se bez cizí pomoci zcela adaptovat. První dva úspěchy této metody byly pojmenovány Kain a Ábel. Samozřejmě, že možnost ztráty rozumu nebyla ještě zdaleka vymýcena, pokud by dotyčná osoba poněkud přecenila svou výdrž, ovšem riziko již bylo o mnoho řádů menší.

SanitySanity

Výhody nové zázračné látky byly zřejmé, ovšem přesto se mnoho lidí začalo nových lidských (?) bytostí bát, protože kdyby se nějaká takováto bytost rozhodla stát kriminálníkem, její šance oproti "normálním" smrtelníkům by byly maximální (cheche, to je obrat:). Takže se vláda (ať už jakákoliv) rozhodla tomuto předejít - a to velice jednoduchým způsobem, totiž že najala důvěryhodné "psioniky" aby chytali a přetahovali na svou stranu ty "odpadlé". Celá tato organizace se jmenovala DNPC. Prvními zaměstnanci této organizace byli samozřejmě Kain a Ábel, protože měli psionické schopnosti nejvyvinutější. Ovšem co se nestalo - Ábela brzy začala práce nudit a raději se přidal k "druhé straně".

Jeho bratr byl po dlouhých sériích nejroztodivnějších testů velice znaven a jeho vlastní psionické schopnosti byly na pochybné úrovni. Když se však sérum začalo ve městech enormně rozmáhat, dostal za úkol vyšetřit cestu ke zdroji takového ohromného množství. Z očekávaného krátkého případu se však vyklubala konspirační teorie sahající od podzemních kultů, přes starověké civilizace až po samotnou vládu (viz Temný obraz od P.K. Dicka).

SanitySanity

Tak to vidíte. Příběh se zdá býti výborným skloubením několika různých sci-fi příběhů, které by nakonec mohly vytvořit nádherně hratelnou 3rd person akci proloženou adventurními prvky, ne nepodobnou např. Ubiku (mimochodem taktéž opět kniha od P.K. Dicka). Ve více než 20 levelech si dosyta užijete nádherné grafiky v rozlehlých prostředích, výborných efektů mnohých psionických "kouzel", navíc si k tomu budete moci vychutnat hlas známého rappera a herce jménem Ice-T (kterého já sice vůbec neznám, ale znáte to...). Multiplayer bude až pro 8 hráčů, Deathmach bude mít tři různé módy. No prostě jako z pohádky.

SanitySanity

Sanity: Aiken's Artifact je již připravena na cestu do továrny, takže se její ostré verze dočkáme velice brzy. Mimochodem, demoverzi hry si lze stáhnout odtud nebo si nechat vypálit na VypalCD.

Váš názor Další článek: Čeká PC osud dinosaurů?

Témata článku: , , , ,