Jak se letos vyvedl apríl?

Minulou sobotu bylo prvního dubna, což značí, že nejeden web se snažil dostat své čtenáře nějakým pěkným aprílem. Některé pokusy byly očividné, jiné krásně decentní... Pokaždé je však zajímavé se za něčím takovým ohlédnout. Chcete vědět, co se na Apríl podařilo a čím vás kdo zkoušel? Přečtěte si v našem článku

Jako každým rokem, i letošní apríl se nesl ve znamení všemožných žertíků. Jistě jste sami na nejeden narazili, přináším vám tak pouze sbírku několika žertíků, které zaujaly redakci. Klidně neváhejte a v diskuzi ukažte, kde se komu povedlo vás dostat.

Začněme již klasicky na Doupěti. Společně s Davidem Slámou jsme pro vás připravili aktuální Oblivion, dokonce přímo ke stažení v zazipovaném archivu jako obraz herního DVD. S odůvodněním, že na stránkách se zlodějskými kopiemi objevilo příliš mnoho nefunkčních, které navíc obsahovaly různé nepříjemné přidané programy. Docela jsme čekali, že se vyrojí banda zlodějů, kteří začnou do diskuse posílat odkazy na "zaručeně pravé" verze hry, ale naštěstí se tak nedělo.

Kdo by čekal nějaký háček, zvláště pak pokud se bavíme o Aprílu, tak není na omylu. Namísto očekávané hry se po rozbalení podezřele malého archivu a připojení obrazu DVD k virtuální mechanice objevil pouze jeden obrázek. I když byly vaše reakce smíšené, počet stažení ukazuje minimálně na vysokou zvědavost, co jsme to vymysleli. A co přinesla konkurence? Vezměme si to podle abecedy, nutno podotknout, že stránky Games.Tiscali.cz a Gamezone zůstaly vůči Aprílu imunní.

Bonusweb

Stálým tématem Bonuswebu pro první duben se stává Duke Nukem Forewer. Již minulý rok se setkalo jejich preview s naším, tentokráte přinesli zprávu, že hra je gold a zároveň poskytli čtenářům demoverzi hry. Opět zazipovaný archiv skrýval jiný obsah, tentokráte se jednalo o první tři díly skákačky Duke Nukem. 2D Realms, uvedení jako zdroj, pak celý žert dovršili.

Sector.sk

Slovenský herní server Sector si vzal Apríl k srdci a vydali hned několik zpráv k pobavení. První z nich bylo ohlášení strategie King Kong 2: The Return, které bylo doplněno fotografiemi ze zoo. Majitelé mobilních telefonů mohli pomalu jásat, že se brzy objeví poker, v němž si zahrají s Larou, nebo třeba Hitmanem. A nesmíme zapomenout ani na Oblivion, ke kterému Sector zveřejnil video s vývojem postavy.

Rychlý pohled do zahraničí vzdálenějšího

Vrhněme se do ciziny. Gamespot přinesl nové hodnocení her, které se chystá do ESRB - položku totálně nevhodná hra - Ass. K tomu přidal geniální zprávu o přípravách World of Starcraft. Server Kotaku se zase zaměřil na další díl série GTA, který se údajně bude pod názvem GTA Chicago prodávat pro PS3. Zato Videogames.aol.com přinesli hororovou zprávu, že Uwe Boll natočí film na motivy strategie Starcraft, tedy kdyby jeden, ale rovnou celou trilogii.

A co stránky her?

Klasicky nejlepší aprílové perly se nacházely na stránkách Blizzardu. V jedné ze svých zpráv oznamují že se rozhodli rozšířit svoje pole podnikání o kulinářství a založit si postupně síť restaurací s herní tématikou. BurgerCraft bude mít dokonce zaveden speciální systém The Burger Crusade, pomocí něhož si budete moci objednávat i epická jídla. Nesmíte zapomenout ani na příležitostné akce, jako Zerg Rush, kdy zaplatíte paušál a sníte cokoliv, co zvládnete, nebo třeba epickou večeři The Molten Core Combo. A pokud budete jíst honorable meals, získáte body i do The Hunger System.

Nesmíme však zapomenout ani na ohlášení druhé rasy pro Burning Crusade, konkrétně pak nové rasy pro Alianci. Bude-li totiž Horda posílena Blood Elfy, pak Alaince dostane na výběr bludičky. Tyto bytosti mají velmi zajímavé schopnosti, které jsou však vyváženy jejich smrtí. Při ní totiž dojde k naprostému vyčerpání bludičky a ta se již nedá obnovit. Sice přitom ohrozí většinu bytostí kolem, ale tato cena je velmi vysoká. Bludičky ji však zaplatí s radostí.

Nejen hrami živ je člověk

Nakonec přidám ještě zmínku o článku našeho sesterského webu Živě, kdy odhalili odchod Steve Ballmera z Microsoftu. Údajně požadoval od programátorů barevnější ikonky a kurzor, co odhadne kam kliknout. Toto bylo natolik nemístné, že byl z postu šéfa Microsoftu vyštípán. Akcie společnosti po tomto kroku razantně zamířily nahoru a i sám Bill Gates je šťastný.

Váš názor Další článek: Aston Martin v Test Drive Unlimited

Témata článku: , , , , , ,