Jak se letos vyvedl apríl?

Minulý pátek bylo prvního dubna, což značí, že nejeden web se snažil dostat své čtenáře nějakým pěkným aprílem. Některé pokusy byly očividné, jiné krásně decentní... Pokaždé je však zajímavé se za něčím takovým ohlédnout. Chcete vědět, co se na Apríl podařilo a čím vás kdo zkoušel? Přečtěte si v našem článku

Doupě

Nemůžeme začít nikde jinde, než na vlastním dvorku. Martin Demiger nám napsal povedené preview na Duke Nukem Forever. Krvavé hardwarové požadavky, drsné hlášky a hra, která nejspíše nikdy nevyjde, to vše dávalo najevo, který den byl článek publikován. Rázem se však stal jedním z nejčtenějších článků. Jak je vidět, DNF prostě láká.

   

Motorová pila + Dukova ruka = nesmrtelná hláška! * Prohlídka se dnes nekoná? * Jediná potvora, kterou stihnete potkat 

Dále jsme se rozhodli přidat vám ten den dvě novinky, jejichž zdroj jasně ukazoval, ze kterého soudku jsou. Martin Demiger dostal Ubisoft do ještě větších problémů a podle reakcí to bylo dokonce i uvěřitelné. Druhá novinka nás zatím informovala, že herní weby se vydávají za kulturou. Dodneška se v redakci hádáme, kdo bude šéfredaktorem Poupěte.

Bonusweb

Konkurenční Bonusweb se zase nijak nepáral s šéfem Microsoftu. Ten podle nich tragicky zahynul při autohavárii na slavné Páté Avenue v New Yorku. Microsoft o tom vydal tiskovou zprávu, ze které pak Bonusweb čerpal. Dále se jim podařilo vyslídit, že je plánováno odložení uvedení konzole Xbox 2 na trh až na výročí Gatesova úmrtí. Více už si můžete přečíst na jejich stránkách sami.

Gamezone

Všichni známe krásná turnajová trička Gamezone a tak se není čemu divit, že velmi úspěšným vtípkem byla nabídka pěti set triček pro všechny, kteří jsou na Gamezone zaregistrovaní a pošlou nějaký vhodný a upřímný důvod, proč by trička měli mít právě oni. To, že byal tahle aprílová akce úspěšná dokazuje i 228 mailů s žádostí o tričko, které jsou na serveru vystaveny.

Tahle trička jste "mohli získat"

Gamespot.cz

Zato česká odnož Gamespotu si vzala na paškál Rockstar Games. Tahle společnost se údajně dostala do padesátimilionového dluhu (samozřejmě v dolarech) a tak je nucena vyhlásit bankrot. Hráči tak přijdou nejen o třetí díl Mudnight Club, ale co zamrzí více je konec nadějí na konverzi GTA: San Andreas na PC. A pak že nemáme konzolistům co závidět.

(Ne)oficiální herní weby

Krásně zareagovali i stránky různých her. Třeba stránka českého serveru CzechRO pro Ragnarok Online se dostala do bezvládí. Administrátor serveru Petrson se naštval a se vším sekl. Předal kormidlo největšímu rýpalu na serveru a ustanovil jej hlavním GM. Všechno bylo do detailů propracováno, včetně tiráže a podobných věcí. Bohužel s odchodem aprílu odstranili i zprávu, takže vás na ni nemohu odkázat.

V zahraničí zase zazářil Blizzard, který se rozhodl přebrat jednu funkci od SOE. V MMORPG Everquest 2 funguje speciální příkaz /pizza, kterým si můžete objednat pizzu z nejbližší pobočky Pizza Hut. Blizzard přidal do World of Warcraft speciální příkaz /panda, kterým se přímo ze hry dostanete k nabídce Pandaren Express, což má být údajně řetězec čínských restaurací. Nejen, že vám speciální obsluha donese jídlo, ale navíc ve hře dostanete speciální sušenku, která dokáže předpovídat budoucnost. Získáte tak speciální vylepšení (nebo také prokletí) na dobu třiceti minut.

  

Nejdříve je třeba si vybrat z nabídky * Pak dostanete fortune cookie * A jídlo vám donese stylově oblečený poslíček

Abych pravdu řekl, dostal jsem se k této zprávě přes SOE, která na Apríla Blizzardu ihned reagovala. Uvedla přípravu nového herního příkazu, tentokráte /smorgasbord, který by vám měl také zajistit jídlo. Nejúžasnější je, že SOE k tomuto účelu cvičí malé dráčky, kteří jej budou nejen roznášet, ale i ohřívat přímo u hráče samotného. Zatím je jen problém s jejich létáním, ale to se prý časem doučí.

A kdo hraje EQ2, tomu nosí jídlo dráčci

Krásný vtípek byl i na fanouškovských stránkách k EverQuestu. Konkrétně Allakhazam přinesl zprávu, že se chystá sloučení tří gigantů ve světě MMORPG. Sony Online Entertainment se mělo domluvit jak s Blizzardem, tak se Square Enix a propojit veškeré jejich projekty. Hráči si tak za jednu cenu mohou zahrát takové hity, jakými jsou Everquest 2, Star Wars Galaxies, World of Warcarft a Final Fantasy. Pokud by tohle byla pravda, mnozí MMOROG závisláci by už ani neměli čas vycházet pro jídlo a dráček by se opravdu hodil.

Neherní weby

Některé neherní servery měly také krásné zprávy. Třeba náš souputník Živě se krásně obul do Microsoftu. Ten podle článku přestane vyrábět komerční software a začne se zabývat Open source. Všichni zaměstnanci budou žít z rezerv, které si stihla společnost vytvořit za léta svého úspěšného podnikání. Windows budou zdarma a plně kompatibilní s Linuxem... Prostě dokonalé pohádka.

Nesmíme zapomenout ani na novinku o Českém Telekomu, kterak se bojí vstupu španělské Teléfoniky. Strach je až tak velký, že se rozhodl koupit celou vládu a dosadit ji do svých výkonných orgánů. No, u nás je možné snad všechno.

Nejakčněji se k Aprílu postavil asi server CD-R, kde všechny novinky toho dne byly aprílové. Vše začalo poměrně nenápadně, AMD mění logo a stává se z něj společnost Auto-Moto-Díly. Pak si přišli na své příznivci burzovního zpravodajství - Český Telecom je bezcenný, jediné, co má hodnotu, je Eurotel. AMD je viditelně velmi oblíbená značka redaktorů a tak další zpráva nesla odhalení vzniku kódového jména Barton pro procesory této firmy. No a nakonec se vyskytl ještě žebříček DVD vypalovaček, ale to už hráče až tak netíží.

 

Nové logo AMD * stálé logo CD-R

Pokud bych však musel vybrat jeden článek, který mě nejvíce zaujal, tak by vyhrál Svět Hardware. Jejich série Vybíráme motherboard našla tento den důstojné pokračování ve článku Vybíráme přítelkyni. Autor krásně rozebírá ženy z pohledu počítačového odborníka, pro kterého je jeho křemíkový miláček významnou částí života. Na příkladech vysvětluje, jaké jsou různé typy žen, co od nich může "uživatel" čekat a jak s nimi nejlépe nakládat. Článek si na nic nehraje, už na začátku jasně předesílá, o co v něm půjde a také to do posledního slůvka dodrží. Už se těším zase na příští rok, kdy snad vyjde jeho pokračování. Nebo něco úplně jiného.

Jak jen si vybrat takovouto přítelkyni?

Diskuze (7) Další článek: Prodejnost videoher v Japonsku: PSP se drží

Témata článku: , , , , , ,