Jak dobře vybrat herní konzoli. Kdy se vyplatí PlayStation, kdy Xbox a kdy třeba Nintendo

V prodeji je celá řada herních konzolí a za posledních několik let jich dokonce několik přibylo. Plánujete nákup? Pomůžeme vám s výběrem.

Připravili jsme návod, ve kterém jsou na prvním místě požadavky hráčů a podle nich doporučíme nejvhodnější herní konzole. Najděte se v charakteristikách, které popisujeme v jednotlivých částech článku, a zjistíte, které herní zařízení bude pro vás nejvhodnější.


Nejoblíbenější herní konzole

PlayStation 5 Slim PlayStation 5 Slim
nabízí 56 obchodů za ceny od 11 979 Kč
Porovnat ceny
PlayStation 5 PlayStation 5
nabízí 22 obchodů za ceny od 12 700 Kč
Porovnat ceny
Microsoft Xbox Series X Microsoft Xbox Series X
nabízí 62 obchodů za ceny od 9 990 Kč
Porovnat ceny
Nintendo Switch OLED Nintendo Switch OLED
nabízí 69 obchodů za ceny od 7 999 Kč
Porovnat ceny
PlayStation Portal Remote Player PlayStation Portal Remote Player
nabízí 7 obchodů za ceny od 5 390 Kč
Porovnat ceny

Všechny herní konzole v katalogu


Chci ty nejlepší singleplayerové zážitky

Tito hráči se rádi sami na hodiny ztratí v propracovaném příběhu, zapeklitých kličkách scénáře a pozvolna poznávají taje místního lore. Nechtějí být rušeni dalšími hráči, neustále vyskakujícími mikrotransakcemi ani připojením k internetu.

Není přece nic lepšího, než se vrhnout na dobrodružnou výpravu s celou řadou zvratů. Nebo desítky hodin piplat svého hrdinu v RPG hře, kde na jejich rozhodnutí závisí osud celého světa. 

Silné příběhové singleplayerové hry mají i v dnešní době své místo. Příběhovky stále miluje spousta hráčů.

Doporučujeme: Sony PlayStation

PlayStation 5 PlayStation 5
nabízí 21 obchodů za ceny od 12 700 Kč
Srovnat ceny na Živě

Sony se svou konzolí vždy mířilo na nezapomenutelné příběhové zážitky a tuto tradici drží i do nejnovější generace. PlayStation 5 kromě nekompromisního výkonu nabídne bezkonkurenční knihovnu singleplayerových her, které stěží najdete na jiné platformě. I když poslední dobou začínají exkluzivity platformy pomalu ale jistě přeskakovat i na PC, PlayStation si stále své klenoty pečlivě střeží.

Pokud si pořídíte PlayStation 5, můžete se těšit na legendární série jako Uncharted, God of War, The Last of Us či Ghost of Tsushima. Mezi nejnovější příběhové chuťovky patří Ratchet & Clank: Rift Apart, God of War Ragnarök či Marvel's Spider-Man 2. Na cestě pokračování obřího RPG Final Fantasy VII Rebirth a chystají se i další hrdinové v čele s Wolverinem. Sony prostě ví, jak vyprávět příběhy.

Anebo: Nintendo Switch

Nintendo Switch OLED Nintendo Switch OLED
nabízí 68 obchodů za ceny od 7 999 Kč
Srovnat ceny na Živě
Nintendo Switch Nintendo Switch
nabízí 53 obchodů za ceny od 6 790 Kč
Srovnat ceny na Živě

Velmi podobný směr po celou dobu své existence drží také Nintendo. Většina exkluzivních her této platformy je také velmi zaměřená na příběhy. Mario, Zelda a celá řada dalších her má komplexní a propojený příběh. Někdy může působit dětinsky, ale umí upoutat. Zahrajte si Tears of the Kingdom a pochopíte, o čem mluvíme.

Chtěli byste mít k dispozici stovky her za jednu cenu? Klikněte na šipku, v další části článku porovnáme konzole podle nabídky her za předplatné.

Jak vybrat

Poradíme vám, jak dobře vybrat hardware a domácí elektroniku. Na co si dát pozor, čemu se vyhnout a co je naopak velmi důležité.  Srozumitelně a přehledně.

TelevizorySoundbary • RouterySSDChytré hodinkyProjektoryTabletyFotomobilyMonitoryÚložiště NAS3D tiskárnySluchátka • Herní konzole

A další desítky článků na téma Jak dobře vybrat

Diskuze (12) Další článek: Helldivers 2 mají na kontě přes milion prodaných kopií. Nové patche řeší problémový matchmaking

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,