Jaká bude herní verze G.I. Joe?

Když jsme vás na začátku minulého měsíce informovali o chystané herní adaptaci filmového snímku G.I. Joe, nikterak jsem neskrýval, že se výsledného produktu skutečně bojím. To co funguje na plátně (Transformeři by mohli vyprávět) totiž nemusí nutně fungovat i na obrazovce ve vašem pokoji (znovu Transformeři).

Lehce napjatý jsem tedy očekával, kdy se na internetu objeví nějaké gameplay video, případně hands-on preview, které by potvrdilo, nebo vyvrátilo, mé domněnky. A jak vidno, letošní Game Developers Conference mi toto "přání" splnila.

3.jpg4.jpg

Redaktoři zahraničního portálu Shacknews se totiž dstali k předváděčce zmíněné hry, a neváhali o tom napsat několik řádků. Krom obecně známých informací (jako, že G.I. Joe vyjde na většinu platforem, nebo že se dějově zařadí za film) jsme se však konečně dozvěděli něco málo i o herní náplni.

K dispozici totiž bylo krátké demo, jež hlavní hrdiny prohnalo přes pouštní a arktické lokace, přičemž jim do cesty zaválo několik vln nepřátel. Greg Mueller ze Shacknews přitom hned upozornil, že ačkoliv dojem z herního prostředí může být pozitivní, samotná hratelnost už tolik ne.

Celý titul se totiž hodně kloní k arkádovým hříčkám, díky čemuž vám k hraní bohatě postačí levý analog a pravý trigger. Jak zaměřování nepřátel, tak krytí za překážkami je zcela volitelné, přičemž lze hru úspěšně pokořit i bez toho. Trochu jako kopanec do rozkroku, že?

Nicméně, Rise of Cobra, si bude zakládat na kooperativním postupu, takže budete mít vždy po ruce parťáka, díky němuž by se zatím, přiznejme si to, docela nudně vyhlížející gamesa mohla stát alespoň svižně ubíhajícím průměrem. Samozřejmě, otázkou zůstává, na kolik kvalitní umělou inteligencí bude váš spolubojovník vybaven (ne vždy je po ruce živý kamarád).

1.jpg2.jpg

Jako by však hře vývojáři (a vydavatelé) nenaházeli už tak dost klacků pod nohy, na prezentaci vyplavalo na povrch, že G.I. Joe nebude obsahovat žádný multiplayer. Milovníci online hraní, na shledanou. Tuto skutečnost přitom nezachrání ani přítomnost 12 hratelných klaďasů (Snake-Eyes, Heavy Duty, Shipwreck atd.) a 4 záporáků (Storm Shadow atd.).

Na závěr pro jistotu ještě dodejme, že vydání je naplánováno již na spren tohoto roku, takže času na nějaké velké změny už moce není. Zdá se, že mé obavy se pomalu, ale jistě naplňují.

Zdroj: Shacknews

Dostupné pro: X360, PS3, Wii, PSP, 3DS, iPhone
Žánr: Akce
Výrobce: Double Helix
Začátek prodeje: srpen 2009
Váš názor Další článek: Nový patch pro Empire s bugy

Témata článku: , , , , , , , , ,