Jaký je čtvrtý díl Colin McRae Rally?

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 3

Diskuze k článku

Wthell  |  27. 09. 2003 09:56

Včera jsem si koupil Colina 04, napjatě jsem čekal, co se bude dít po spuštění mé milé PS2 - a -vážně nevím, jak bych to nazval. Čekal jsem něco pořádného, co vyrazí dech, něco ve stylu Metal Gear Solid2 - jenže první dojmy nic moc. Pustil jsem se do hraní Quick Race - hezké tratě, oproti CMR03 vychytaná fyzika aut ( mimochodem, trojku jsem si koupil taky, zahrál a kdyby mě nebylo líto vyhozených peněz, vlastnoručně ji pošlu na adresu Codemasters notně pošpiněnou vlastním lejnem:)), krásně vymodelované auta, prostě graficky moooc hezká záležitost. Ovládání už ale tak výborné není - je to něco mezi CMR1 A CMR2 ( CMR2 považuji za vrchol této série - kdyby se zlepšilo pár detailních věcí, mohla kralovat celá série všem rally hrám ) Všechno jde tak nějak ztuha, jako by se zpožděním, těžkopádně. Částečně se to dá eliminovat nastavením auta v Setup Car před závodem, hlavně je potřeba nastavit citlivost řízení na skoro max, aby auto zatočilo rychle a ne se zpožděním. Takže první dojmy nic moc..Jenže - pak zjistíte, že auto se umí hezky deformovat, poškození mě připadá skoro realistické ( nadneseně ), občas uděláte na RZ efekt, o poloosách ani nemluvě.. Co mě fakt DOSTALO jsou dvě věci: při nárazu do např. stromu, když je už auto dost poškozené, se mě stalo, že "chcípnul" motor - a musel jsem STARTOVAT - asi vůbec poprvé v nějaké hře. A druhá věc - tuhost karoserie ( ve zkrutu ) je opravdu REÁLNÁ!!! Příklad: skok ve Finsku - špatný nájezd - let ca.40 m - dopad nejříve na levé přední kolo - a zadní sklo se vysype jako po zásahu dlažební kostkou - doporučuji vyzkoušet. Byl jsem z toho tak konsternovaný, že jsem to v další zatáčce napral do prvního stromu.. A chcípnul motor. Tak jsem si šel dát panáka..:)) Ale abch nepřechválil.. Ještě pořád je co vychytávat, např. systém opravy vozu - nedovedu si představit, že by při "realy rally" , kdy je např. výfuk poškozený na 40% neopravil mechanik tento díl aspoň provizorně. U CMR je to tak, že pokud na to není plný limit, nejde opravit ani částečně - např. na poškození 20%.. ALe to je detail.. Každopádně - je to dobrá hra, která chytne ( viz. moje dnešní oči typ "Angorák" ), má svá pro a proti. WRC 2 mě přijde hezčí, reálnější - kdyby ycházel CMR04 a WRC3 současně, určitě bych sáhnul po WRC3.. Takhle teda budu muset zase utrácet.. :))

 |   |  Odpovědět
cocik  |  19. 09. 2003 21:59

nesrovnaval bych hodnoceni CMR3 na PC s hodnocenim CMR3 na PS2 ... ty rozdily v jizdnim modelu a hratelnosti jsou tam takovy, ze jde prakticky o dve ruzny hry ... Colin 3 na PC byl prekombinovanej propadak, ale ta PS2 verze byla HODNE dobra (jinak CMR4 je fakt jeste o krucek lepsi)

 |   |  Odpovědět
Honza Morkes  |  19. 09. 2003 22:45

no bohuzel podle GameRankings se tyto dve cisla (hodnoceni CMR3 na PC a PS2) prilis nelisili, coz ve mne zaselo zrnko pochybnosti...

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor