Jaký příběh nabídne nový Indy?

Když George Lucas a Steven Spielberg pracovali na své archeologické trilogii (čtvrté pokračování nepočítám záměrně, neboť se jedná o retardovaného příbuzného původních dílů, za něhož by se měli tvůrci stydět), každý jeden film se jim podařilo vystavět na parádních, i když fantaskních, příbězích, jež diváka pohltili během několika málo prvních minut.

VIDEO: 1591 'Indiana Jones and the Staff of Kings - zápisky vývojářů'

Není divu, že se v LucasArts snaží toto "kouzlo" vetkat i do aktuálně chystané gamesy Indiana Jones and the Staff of Kings, o jejímž příběhvovém pozadí jsme se, díky videozápiskům vývojářů, konečně dozvěděli něco bližšího. Vězte tedy, že se prostřednictvím zmíněné hry podíváme do roku 1939 (rok po Poslední křížové výpravě), kdy Indyho poprosí o pomoc dávný přítel Archie.

Ten mu vzkáže, že se v San Franciscu za záhadných okolností ztratil profesor Kingston, a požádá ho, aby mu pomohl zjistit co se stalo. Když však Indiana dorazí do prosluněného města, je konfrontován se skutečností, že se ztratil i Archie. Podle všeho chvíli poté, co mu profesor předal nefritové kopí, po nemž očividně prahne řada nebezpečných lidí.

Hrdinný historik tak musí vyrazit na strastiplnou cestu za svým přítelem i kopím, jež je nutné dopravit zpět do Panamy, kde bylo nalezeno. Tam však Indiana nachází Kingstonův deník, z nějž zjišťuje, že je ona zbraň pouhým vodítkem k Mojžišově holi, s níž mimo jiné přeřízl moře vejpůl, kterou by Nacisté rádi měli ve své moci. Dobrodružství může začít.

Zdroj: Oficiální video

Dostupné pro: Wii, PSP, 3DS, iPhone
Žánr: Adventury | akční adventura
Výrobce: LucasArts
Začátek prodeje: 2009
Diskuze (5) Další článek: První informace o Modern Warfare 2

Témata článku: , , , , , , , ,