James McAvoy kvůli závislosti musel spálit hru TES IV: Oblivion na sporáku

V rozhovoru pro Forbes herec uvedl, že hra ovlivnila jeho práci natolik, že CDčka skončila upáleny na sporáku.

Herec James McAvoy, známý jako mladý Professor X nebo z čerstvého herního thrilleru 12 Minutes, se podle nedávného rozhovoru pro Forbes ponořil do fantasy RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion natolik, že musel přistoupit k drastickému řešení pálení CDček. Jako mladší propadl Oblivionu, ale také jiným fantasy RPG titulům jako Zelda nebo Secret of Mana, které miloval.

Největší problémy mu hra způsobila právě při natáčení filmu s Anne Hathaway, kdy kvůli filmu vstával v 6 ráno, a proto musel jít do postele kolem desáté večer. To však bylo v rozporu s jeho obsesí hrou, což nakonec vyvrcholilo v protáhnutí celonoční služby za počítačem. Procitnutí dorazilo v 5:35 ráno, 10 minut před příjezdem auta, které ho vezlo na natáčení. Tu si však už určil hranici a se slovy „Nikdy víc!” skončily herní disky roztavené na sporáku. Vtipná byla jeho závislost na Oblivionu právě proto, že v roli Císaře Uriela Septima VII z Oblivionu se objevil bývalý Professor X, herec Patrick Stewart.

I v dnešní době se McAvoy ke hrám vrátil, jde ale spíše o možnost se spojit s kamarády a dát si pokec u partičky Call of Duty: Warzone, což přišlo velmi vhod hlavně během lockdownů. To schvalujeme. 

Diskuze (1) Další článek: AWAY: The Survival Series má přesné datum vydání, zahrajeme si už brzy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,