Je The Phantom Pain novou hrou, nebo jen Kojimovou mystifikací?

Tajemný trailer z letošních VGA je docela pravděpodobně ukázkou dalšího Metal Gear Solid.

Níže se můžete podívat na trailer, který by měl být z nové hry jménem Phantom Pain, jež má mít na svědomí nově zformovaný švédský tým Moby Dick Studio. Studio prý založil Joakim Mogren, který po letech práce pro amerického vývojáře posbíral lidi z dalších herních studií ze skandinávské oblasti, viz oficiální stránka studia. Tolik oficiální informace.

Jenže hned po zveřejnění videa na letošních VGA se začaly objevovat spekulace, že se jedná jen o sofistikovanou mystifikaci Hideo Kojimy a Phantom Pain je ve skutečnosti nový Metal Gear Solid. Fanoušci nasbírali celou řádku různých indicií. Například jméno zakladatele – Joakim – je přesmyčkou jména Kojima. Plus tu je už jen samotný fakt, že hrdina v traileru vypadá jako Snake.

vga_11.jpg

A dalo by se pokračovat – výzbroj vojáků připomíná Metal Gear Solid: Ground Zeroes, doktor v úvodu je podobný na Kio Marva, což byl československý vědec z Metal Gear 2: Solid Snake, do výřezů v logu hry perfektně padne název Metal Gear Solid V…však si projděte téma na herním fóru NeoGAF.

vga_01.jpgvga_02.jpg
vga_03.jpgvga_04.jpg
vga_05.jpgvga_06.jpg
vga_07.jpgvga_08.jpg
vga_09.jpgvga_10.jpg
vga_12.jpgvga_13.jpg
vga_16.jpgvga_17.jpg

Pokud chcete znát můj názor, tak se skutečně jedná o ukázku z Metal Gear Solid: Ground Zeroes (z čehož se klidně může vyklubat MGS V). Indicie jsou docela jasné a nebylo by to rozhodně poprvé, co si takhle Kojima střílí z hráčů. Pochopitelně se pravda ukáže až časem. Zatím si můžeme užívat výborného traileru, který se prý skládá jen ze samých real-time záběrů běžících na hardwaru srovnatelném se současnými konzolemi Xbox 360 a PS3.

Zdroj: Polygon, Neogaf, Moby Dick

Váš názor Další článek: RPG Dark Souls II oznámeno, chce být přímočařejší a přístupnější

Témata článku: , , , , , , , ,