PS3

Je Uncharted lepší než Tomb Raider?

Kdo je Lara Croft dnes ví každý spratek navštěvující školku. Prsatá archeoložka se stala kultem a modlou mnoha hráčů, kteří na ni většinou nedají dopustit. Můžeme se sice dohadovat zda-li Lara proslavila Tomb Raider, nebo Tomb Raider proslavil Laru, ale nic to nezmění na skutečnosti, že se vydavatelé i herní tvůrci již několik let marně snaží stvořit podobnou legendu.

 underworld18.jpg

Nejblíže úspěchu jsou jistojistě hoši z Naughty Dog, kteří se dostali mezi herní smetánku díky nadmíru povedené akční adventuře Uncharted: Drake's Fortune. Jak se říká, s jídlem rostě chuť, a tak v současné době vzniká pokračování, které, bude-li úspěšné, budou dost možná následovat další díly. Jistého tlaku si jsou samozřejmě vědomi i vývojáři, kteří však zůstávají klidní. Drake je podle nich přinejmenším stejně populární jako Lara.

Tuto myšlenku pronesl Bruce Straley, když se ho redaktoři ze zahraničního magazínu CVG zeptali, jestli bude Nathan někdy tak slavný jako slečna Croftová: "Myslíte, že zatím není? Co když už je mnohem slavnější? Věřím, že Nathan Drake vedle ní může stát s klidným svědomím a hlavou hrdě vztyčenou. Díky tomu, že se nám podařilo stvořit hrdinu, jenž působí víc jako filmový protagonista, než videoherní ikona, jsme položili základ něčemu zbrusu novému a neokokukanému."

A co myslíte vy? Dokázal se Nathan Drake vymanit ze stínu své atraktivní předchůdkyně?

Zdroj: CVG

Dostupné pro: PS3
Výrobce: Naughty Dog
Začátek prodeje: 16. října 2009
Diskuze (10) Další článek: Killzone 2 bundle dorazí do Evropy

Témata článku: , , , , , , , , , ,