Ještě jedna E3 bude

I přes řadu výtek k organizaci letošní Electronic Entertainment Expo (E3) hodlá příští rok sdružení Electronic Software Association organizovat další podobný ročník. Zatím nejsou známy přesné parametry, ale získávají se data z dotazníků herním společnostem.

Jak již jsme vás včera informovali, letošní herní E3 v očích vystavovatelů propadla. Ostatně, snad jediná společnost, která je spokojená s tímto ročníkem, je americká divize Sega. A nejen vystavovatelé kritizují, přidává se třeba i analytická společnost Wedbush Morgan tvrdící, že E3 v tomhle stylu je již mrtvá výstava, nebo míří k vyhynutí. Přesto však pořadatelská ESA hodlá podniknout určitě ještě aspoň jeden ročník, údajně zjišťuje od svých oveček, jak by podle jejich názoru měla výstava vypadat.

Největší rozmach zažila celá show do roku 2006, kdy ji navštěvovalo přes šedesát tisíc návštěvníků bez ohledu na to, že půldenní lístek stál okolo stovky dolarů (tehdy přibližně dva a půl tisíce korun). Protože se však některým vystavovatelům, v čele s Electronic Arts, zdál celý podnik moc drahý, další rok byla akce přesunuta z kongresového centra v LA do Santa Monicy. Nejen že ESA zaplatila za tento přesun pět milionů dolarů, navíc se rozhodla, že přístup bude mít jen pět tisíc vybraných novinářů. Letos se show vrátila zpět do LA, ale stále v omezeném stavu. Ubylo přitom i vystavovatelů, kteří často opustili ESA. Uvidíme, kam se vydá E3 dál.

Zdroj: Gamespot
Váš názor Další článek: Galerie: DC Universe Online

Témata článku: , , ,