Jim Boone by chtěl vzkřísení značky Red Faction svěřit do rukou DICE

V nejnovějším rozhovoru pro OXM se Jim Boone, producent společnosti Volition, rozpovídal o tom, komu by chtěl svěřit pokračování oblíbené destruktivní série Red Faction.

Není tajemstvím, že po vydání Red Faction: Guerrilla série trochu ztratila dech a Armageddon byl značně neoblíbený díl, který zpřetrhal veškeré kořeny série. S návratem značky se zatím nepočítá, Boone však podotknul, že by rád vrátil Red Faction zašlou slávu, nastolenou původními hrami. A nejraději by to poručil šikovným klukům z DICE.

Kromě toho, že mají vývojáři z DICE zkušenosti a ví, co je to správná destrukce a jaké kompromisy musíte z hlediska návrhářů herních úrovní podstoupit, jde především o jejich schopnost vymáčknout z předložených možností maximum. Kdybych měl na výběr, určitě bych dal nový projekt do rukou DICE,“ řekl Boone.

Jim také poznamenal, že z jeho hlediska má GeoMod engine z RF: Guerrilla mnohem větší potenciál a destruktivní možnosti, než Frostbite, využitý v sérii Battlefield, DICE s ním však umí mnohem lépe pracovat a ostatní herní prvky tak nemusely strádat z nedostatku pozornosti.

Pokračování sci-fi série Red Faction se tedy zatím nechystá, DICE má navíc plné ruce práce s jiným rebootem – hvězdným Battlefrontem. Kdyby se ale znovuzrození značky přece jen připravovalo, komu byste ji svěřili vy?

Váš názor Další článek: Herní pořad SimoSvět: školní povinnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,