Joy Strat 2D - strategické klání ve dvou

Ve změti všech akčních či sportovních her není velkým problémem přehlédnout titul na první pohled netradiční, přesto však zajímavý a nepochybně i zábavný. To je také případ středověké strategické hry Joy Strat 2D, která vám nabízí nevídané klání pro dva hráče, vylepšené o množství taktického uvažování. A to vše navíc za pouhých 900 kB.

Joy Strat 2D je hra určená primárně pro dva hráče. To tedy v doslovném překladu znamená, že si ji jen ztěží vychutnáte proti počítačem řízenému soupeři - ten ve hře není, neexistuje a chcete-li okusit všechny slasti titulu Joy Strat 2D, sežeňte si řádně fundovaného a strategickými hrami prověřeného soupeře. To bylo jen malé upozornění na začátek a nyní již přejdeme k samotné hře.

Princip titulu Joy Strat 2D je veskrze prostý. Na herní mapě má každá z obou stran hned několik jednotek, obě však naprosto stejný počet. Vaším úkolem je strategicky posouvat a bojovat s jednotkami tak, abyste zničili všechny soupeřovy a naopak. Vítězem je tedy logicky ten, komu narozdíl od soupeře zbudou někteří z řad vojáků.

Hra probíhá klasicky na tahy, které končíte i započínáte vy sami. K dispozici je hned několik jednotek - namátkou kromě katapultu nutno zmínit také lučištníka, rytíře a podobně. Každá z nich se pyšní odlišnými vlastnostmi a z těch je také nutno při hře samotné vycházet. V zásadě tak vězte, že každý z vojáků se může v jednotlivých kolech pohybovat jen v rámci stanoveného počtu kroků, je určen také dosah jeho útoku, účinnost útoku a tak dále. Pokud se snad budete chtít o těchto schopnostech herních postav dozvědět více, k dispozici je vám readme, které obsahuje všechny potřebné informace.

 

K ovládání Joy Strat 2D využijete kromě kurzorových šipek pro pohyb po herní ploše také tlačítko ENTER, kterým vykonáváte většinu herních úkonů. Dané kolo můžete ukončit po aktivaci menu (klávesa ESC) a zadání položky "End Turn".

Pokud snad máte chuť, můžete vyzkoušet také zápolení na dálku, mimo jiné se svým emailovým přítelem/přítelkyní. Stačí tak pomocí klávesy E uložit aktuální situaci (výsledný soubor je velmi malý, což je jeho přednost) a ten mu/jí poté poslat. Princip fungování tohoto systému je tak myslím jasný.

Titul Joy Strat 2D je, jak již jeho název napovídá, zpracován ve 2D grafice, která je však slušivá a nijak neurazí ani příznivce plně 3D zpracování. Ve hře nechybí ani zvuky, které jsou veskrze průměrné. Ocenit však musíme již prostý fakt, že na ně autor nepozapomněl.

Závěrečné hodnocení hry Joy Strat 2D musí být velmi rozporuplné. Přestože hra oplývá vcelku zajímavou myšlenkou, které bylo dopřáno i snesitelné zpracování, její největší vadou na kráse se zdá být absence počítačového protivníka. Ne každý z nás má totiž možnost dennodenně soupeřit s některým z rodinných příslušníků či dalších nadšenců. Pokud se vás však tento problém netýká a máte rádi trochu toho strategického myšlení, je pro vás titul Joy Strat 2D tou správnou volbou. Snad vás potěší také příjemná velikost hry.

Homepage: http://www.gamebyscott.com
Systémové požadavky: Není známo
Výrobce: Scott Haag
Velikost: 900 kB

Download: Homepage hry

Váš názor Další článek: První trailer z The Hobbit

Témata článku: , , , ,