Just Cause 3: ještě šílenější

Herní série s otevřeným světem od švédských Avalanche Studios se dočká svého třetího dílu a fanoušci se mají jistě nač těšit.

Just Cause vždy byla guilty pleasure pro milovníky odvázané destrukce a my to vidíme stejně. Příběh bude klasický. Protagonista z minulého dílu Rico Rodriguez se vrací do rodného městečka Mediterranean, aby zde svrhl diktátora Di Ravella. Můžete se tedy opět těšit na spoustu výbuchů, střílení, ničení a osvobozování měst z područí diktátorských praktik. Zkrátka Just Cause jako vyšitý.

 

Velikost nového světa bude podobná dvojce, konkrétně půjde o 400 čtverečních mil rozdělených do tří hlavních území

 

Příběh zde bude opět spíše výplň pro hru, aby nešlo o pouhé hluché běhání sem a tam. Jedná se především o šílený sandbox. Tedy otevřený svět, ve kterém lze dělat takřka cokoliv. Velikost nového světa bude podobná dvojce, konkrétně půjde o 400 čtverečních mil rozdělených do tří hlavních území, která budou dostupná hned od začátku k pobíhání a prozkoumávání. Nechybí džungle, lesy, hory, oceány, města a vesničky.

image_326853_full.jpg

K tomu, abychom si tento výlet náležitě užili, využije hra nový engine, který dovolí volnější vertikální pohyb v terénu a prostředí. To znamená, že se nebudeme pohybovat jenom po souši, ale podíváme se i do výše položených budov ostrova a na samotnou oblohu. Wingsuit nebo padák aktivujete jedním tlačítkem, což bude užitečné při přesunech z výše položených míst. A že jich bude hodně. Seskoky padákem budou patřičně vylepšené a budou lépe reagovat na vaše pohyby. Stejně tak má být vylepšená odezva mezi klávesami/ovladačem a Ricem. Ovládání má být rapidně zjednodušeno a již nebude vyžadovat extrémní přesnosti při vystřelování háku.

image_326854_full.jpg

Zbraně budou více cítit a dělat pěknou paseku, samozřejmostí je i snadnější zaměřování nepřátel. Jestliže budete zraněni, obrazovka změní barvy a zvýrazní nepřátele, což vám má pomoci je rychleji zneškodnit na prahu smrti (jakási variace na Last Man Standing). Lékárničky podle všeho přítomny nebudou.

O hák z minulého dílu samozřejmě nepřijdete a užijete si s ním opět zábavné situace. Kromě háku se vrátí i C4, kterou už nebudete moci házet, ale to neznamená, že si s ní neužijete srandu. Zničíte s ní budovy, mosty, nebo dáte výbušninu do helikoptéry a užijete si krásný efekt na téma ohnivá koule. Auta, která najdete či zabavíte, bude možné vylepšovat různými materiály, které najdete v průběhu hraní. V pozdějších fázích hry budou přístupná i vojenská vylepšení či vozidla.

 

Na hře pracují bývalí vývojáři, kteří se podíleli na hrách Ratchet and Clank, Infamous, Assassin's Creed, Far Cry či Burnout

 

Vývojáři tvrdí, že chtějí udělat nejlepší díl série a k tomu mají opravdu solidní tým ostřílených veteránů. Na hře pracují bývalí vývojáři, kteří se podíleli na hrách Ratchet and Clank, Infamous, Assassin's Creed, Far Cry či Burnout, takže kvalita hry je zaručena. I přes všechny klady hra stále nebude disponovat multiplayerem, ale tvůrci chtějí podporovat komunitu, takže bude titul otevřen modifikacím.

image_326855_full.jpg

Určitě jste už zaregistrovali informace ohledně mikrotransakcí, které vývojáři dementovali s tím, že se jednalo o screeny ze starší hry a nic takového nechystají. Následně ale dodávají, že do hry chystají řadu DLC balíčků a předmětů, kterými chtějí hru podporovat několik let. Hra mimochodem vyjde na Xbox One, PS4 a PC v roce 2015.

Váš názor Další článek: Podívejte se, co dostanete v Season Passu ze závodů The Crew

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,