K výpadku serverů Battlefieldu 1 se přihlásila hackerská skupina PoodleCorp

Dlouho travjící výpadek betaverze Battlefieldu 1 se podařilo obnovit v ranních hodinách. Stála za ním známá hackerská skupina.

V den spuštění dlouho očekávané válečné střílečky B1 byla bohužel řada veřejných serverů až 10 hodin mimo provoz. Klasický problém nově spuštěných her. Servery neunesou nápor hráčů a spadnou, jenže v tomto případě nebylo na vině ani EA ani DICE.

Za vše totiž může hackerská skupina označující se jako PoodleCorp. Na svém twitterovém účtu několik okamžiků po velkém DDOS útoku na servery EA oznámila, že má na svědomí onen dlouho trvající výpadek.

O něco později na profil přibyl další tweet, který tentokrát uklidňoval, že skupina už nechá servery EA na pokoji. Otázkou tedy je, čeho tím chtěli docílit? 

Ať už byl jejich motiv jakýkoliv a můžeme se tedy jen domýšlet. Skupina PoodleCorp je v hackerské branži poměrně známá a na začátku letošního srpna se jí podobně podařilo na pár hodin shodit GTA 5.

A nějakou dobu před GTA 5 se zase chlubili vyhozením PSN (Play Station Network), což měl být dle jejich slov jen malý test pro něco mnohem většího. Měl to být právě B1, na který se hackeři připravovali? Je ale jasné, že se po tomto aktu bude provoz bety ještě asi prodlužovat.

 

Diskuze (1) Další článek: Yoshi's Woolly World se podívá i na Nintendo 3DS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,