Kapitán na můstek!

Během průzkumu vzdálené oblasti vesmíru náhle zdánlivě zcela bezdůvodně vybuchne blízká hvězda. Při gigantické explozi je poškozena vaše loď a zabit kapitán. Úkol je jasný - převezmete kontrolu nad lodí a vydáte se hledat příčinu výbuchu. Během cesty budete muset bojovat s Kardasiany, spolčit se s Kligony, dávat pozor na Romulany a odhalit zápletku, která se dotýká Federace samé.
"Během průzkumu vzdálené oblasti vesmíru náhle zdánlivě zcela bezdůvodně vybuchne blízká hvězda. Při gigantické explozi je poškozena vaše loď a zabit kapitán. Úkol je jasný - převezmete kontrolu nad lodí a vydáte se hledat příčinu nenadálého výbuchu. Během cesty budete muset bojovat s Kardasiany, spolčit se s Kligony, dávat pozor na zrádné Romulany a odhalit zápletku, která se dotýká Federace samé." Tak nějak vyznívá úvodní webová stránka hry Star Trek: Bridge Commander.

Star Trek: Bridge CommanderStar Trek: Bridge Commander

Poprvé v celé dlouhé historii Star Trek her dostanete možnost usednout do kapitánského křesla lodí galaktické třídy, jakými jsou Enterprise 1701-D a 1701-E. Ve více než 30 misích budete mít možnost vyzkoušet si všechny pozice, které jste kdy měli možnost shlédnout v seriálu, popřípadě ve filmech řady Next Generation, tedy poslední etapy seriálů Star Trek, která ještě stála za to (DS9 a Voyager, to je prostě a jednoduše kálení na svaté jméno Star Treku, kdyby tady Gene Roddenbery - otec ST veškerenstva - ještě byl, myslím, že by na "tvůrce" těchto chuďoučkých zpitvořenin podal žalobu). Dostane se tak na souboje těchto gigantických korábů, na diplomatická vyjednávání, na vědecké objevy, prozkoumávání zcela nových oblastí vesmíru a dokonce i na pozemní výsadky.

Star Trek: Bridge CommanderStar Trek: Bridge Commander

Celý můstek, tak jak ho všichni pravověrní Trekkies znají, bude k dispozici jen vám. Tedy lépe řečeno vašemu velení. Ale bude samozřejmě možné si každou z pozic vyzkoušet "na vlastní hmat". Budete si tedy moct prověřovat údaje ze strojovny, řídit souboj z taktického, a zároveň promlouvat se všemi, kteří u těchto řídících strojů sedí (stojí), stejně jako s prvním důstojníkem, který nesmí chybět. U příležitosti tréninku a úvodního zaškolení se ve hře objeví i svými živými originály namluvené postavy poručíka Data a kapitána Picarda.

Hlavní devizou hry budou samozřejmě souboje vesmírných korábů. Proto bylo nutné vytvořit mnoho 3D modelů přesně odpovídajících původním modelům ze seriálu. K tomu si vývojáři z Totally Games vypůjčili originální makety z filmových studií Paramount. To samo již slibuje poměrně kvalitní zážitek.

Star Trek: Bridge CommanderStar Trek: Bridge Commander

Na slastný pocit z velení takové nádherné lodi jakou je Enterprise si zatím ale budete muset nechat zajít chuť, protože Bridge Commander má vyjít až na počátku příštího roku.

Diskuze (3) Další článek: The Incredible Machine se vrací! Juch!

Témata článku: ,