Karetní hra Bloodborne: lovecká sezóna se blíží

S deskovými hrami podle počítačové předlohy jako by se roztrhl pytel. Jedním z očekávaných titulů je i karetní hra Bloodborne, v níž si užijete spoustu napětí, strachu, zabíjení a umírání. Tohle nebude nic pro slečinky!

Bloodborne je jméno, při kterém zbystří všichni fanoušci hororových her. Tato pekelně děsivá, ale také pekelně těžká záležitost je následovníkem oblíbené série Dark Souls, jejíž duchovním otcem je Hidetaka Miyazaki. Titul vyšel v roce 2015 a od herních recenzentů si vysloužil velmi dobrá hodnocení. V loňském roce se světlo světa podívala také karetní hra ze světa Bloodborne, přičemž letos by se jejího překladu měli dočkat i čeští fanoušci díky vydavatelství Blackfire.

bloodborne_ps4_game-1920x1080.1000x564.jpg

Stejně jako ve videohře, i tady se ocitáte v ulicích města Yharnam, které se proslavilo díky své léčebné auře. Něco se ale pokazilo a namísto spokojených turistů se městem prohání strašlivá epidemie, jež mění obyvatele města na strašlivá a krvežíznivá monstra. Normální člověk by se tomuto místu obloukem vyhýbal, ovšem vy nejste normální člověk, ale Lovec a toto místo vás proto neobyčejně přitahuje. 

bloodborne-the-card-game-25473-87924-1000x1000.jpg

Se skupinou dalších 2 – 4 neohrožených lovců se vydáváte do dungeonů, v nichž budete bojovat s nestvůrami z těch nejhorších nočních můr, které se vám kdy zdály. V každé z deseti úrovni můžete očekávat houževnatější nestvůry, později dojde na minibossy a na závěr se postavíte také jednomu z pěti velkých bossů. Každá nestvůra má svá specifika a dokáže vás pěkně potrápit, nicméně bossové jsou skutečnou třešničkou na dortu. Například jeden z nich má schopnost proti vám neustále posílat nové a nové vlny svých poskoků, setkání s jiným zase znamená, že poté, co v boji 2x zemřete, definitivně končíte.

bloodborne-the-card-game-25473-87923-1000x1000.jpg

Na začátku každého kola zjistíte, s kým máte tu čest a podle toho si zvolíte jednu ze zbraní, jež máte k dispozici. Následuje útok hráčů v přesně daném pořadí – každému hráči, jenž zasáhl do boje a zranil nestvůru, je připočteno Blood Echoes, tedy něco jako body poškození, a jestliže se vám podaří nestvůru zabít, všichni boje účastnící se lovci si rozdělí trofej. Poté následuje útok nestvůry, přičemž ten probíhá prostřednictvím tří kostek způsobujících různou míru poškození. Vzhledem k tomu, že házení kostek je založeno na náhodě se tak může stát, že s trochou smůly vás dokáže pořádně zmasakrovat i ten nejslabší protivník.

Protože má každá nestvůra jiné schopnosti a také slabé stránky, budete mít k dispozici hned několik zbraní. Na začátku má každá hráč ikonickou pilu a pistoli, postupem času se však můžete propracovat třeba až ke smrtícímu Kirhkammeru. Nové vybavení je možné nakupovat za získané Blood Echoes v tzv. Hunters Dream, kam se můžete dostat, pokud se v daném kole rozhodnete nebojovat. Nese to s sebou však jisté nevýhody. Na jedné straně sice můžete získávat a obnovovat vybavení, schovávat si získané Blood Echoes a léčit si svá zranění, na straně druhé ovšem budete vystaveni – byť jen polovičnímu – útoku nestvůry a nemůžete se proti němu nijak bránit.

bb6.jpg

Bloodborne je poměrně jednoduchá hra, jejíž pravidla lehce vysvětlíte i nehráčům. Její kouzlo tkví ve správném načasování – musíte odhadnout, kdy je lepší zaútočit, nebo raději zůstat vzadu a kdy použít jakou zbraň. To bude pochopitelně vyžadovat cvik a zkušenosti. Výhodou hry je, že rychle odsýpá a podle zahraničních ohlasů hrací doba 30 – 45 minut uvedená na krabici celkem odpovídá realitě. 

bloodborne-the-card-game-25473-87925-1000x1000.jpg

Bloodborne se jeví jako alternativa k epickým hororovým titulům z lovecraftovského univerza jako je například Arkham Horror. Pochopitelně od něj nemůžete očekávat tak epický zážitek, ale pocitu strachu, napětí a všudypřítomné smrti si užijete do sytosti (a bez nutnosti se několik hodin učit pravidla). Pokud máte rádi napínavé karetní hry a nevadí vám určitý podíl náhody, určitě byste měli této hře věnovat pozornost. Těšíme se také na vizuální zpracování, které skvěle dokresluje temnou atmosféru hry a zároveň jsme zvědavi na to, jak se Blackfire popere s překladem jmen monster nebo názvů zbraní. 

Váš názor Další článek: Sledujte živě odhalení akční střílečky Call of Duty: Black Ops 4

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,