Kartičku Pokémon za více jak milion prý ztratila pošta, nikdo ji už neviděl

Už od minulého roku se pohřešuje jedna z nejcennějších kartiček s Pokémony na světě. Pokud ji najdete, čeká vás odměna. A to zní jako skvělý quest.

V průběhu minulého roku jeden z milovníků kartiček s Pokémony zaplatil neuvěřitelných šedesát tisíc dolarů za kartu, kterou bylo možné získat pouze za třetí místo v turnaji Secret Super Battle v roce 1999. K tomu se pak přidává ještě minimální množství dalších možností, jak kartičku získat. Celkově jich na světě údajně koluje pouze osmnáct kusů, a to včetně kartiček za první a druhé místo na tomtéž turnaji.

Už jen kvůli tomu by kartička měla opravdu pořádně vysokou cenovku. Jde totiž o jednu z karet, které je prakticky nemožné najít a není tak divu, že někteří lidé za ni jsou ochotní zaplatit i více než milion korun. Pokud ale kartička po jejich zaplacení nedorazí, je to situace na pováženou. Celé to tak trochu vypadá jako obrovský podvod, jehož obětí se prostě kupec stal. 

Jeden ze známých Youtuberů a sběratelů kartiček však potvrdil, že oba vášnivé sběratele zná a kartičku musela ztratit pošta. Americký odesílatel se prý snažil přes vnitrostátní poštu poslat kartičku do zahraničí, a ta se tak později dostala ke globálnímu poštovnímu programu s centrem v New Yorku. 

Kartu si nechal odesílatel pojistit na nejvyšší možnou částku, kterou bylo padesát tisíc dolarů. Chvíli poté ale úplně zmizela. Nikdo ji už neviděl. Neví se tak, zda někdo ze zaměstnanců kartu jednoduše stopil, když viděl na kolik je balíček pojištěný, nebo se třeba dostala do rukou špatnému adresátovi, který ji se znechuceným výrazem okamžitě hodil do koše. K čemu by přece obyčejná Pokémon karta byla obyčejnému smrtelníkovi. 

Pokud se ale někomu poštěstilo a kartičku u sebe má, kupec tohoto sběratelského kousku nabízí odměnu v podobě tisíce dolarů za její navrácení a zaručení bezpečné cesty na původní místo určení. Zdá se ale, že chytit je všechny někomu prostě není souzeno.

Diskuze (2) Další článek: Minecraft Earth předvádí rozšířenou realitu v nových záběrech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,