Kat Burglar -- Thief v ženském podání

Vzpomínáte si ještě někdo na tu výbornou reklamu propagující jistou nejmenovanou značku zmrzliny, ve které se kamsi doprostřed muzea v "MI" stylu spustí krásná zlodějka, snažící se ukrást drahocennou starodávnou minci? Tak něco podobného možná brzy zažijete i v nové hře Kat Burglar.
Kat Burglar je 3rd person akční adventura zasazená do klasických amerických 60. let. Příběh je primitivní, leč alespoň nějaký: Katherine Kelly je "hodná" sličná dceruška milionářských rodičů, zároveň však mazaná zlodějka noci ve stylu Robina Hooda. Katherine (či "Kat", jak ji nazývají její nejbližší přátelé) se specializuje na vysoce střežené a těžko zcizitelné předměty (často vysoké historické hodnoty), které bývají většinou umístěny v muzeích či opevněných skladištích. Samozřejmě ale nekrade pro peníze. Proč tedy? Inu, odpověď na tuto otázku najdeme až v plné verzi hry. Prozatím tuto skutečnost tvůrci obezřetně tají. Není divu, vždyť tahle hra opravdu má něco do sebe.

Kat BurglarKat Burglar

Celá je postavena na enginu zvaném Mercury (který si u Krome Studios - výrobců této hry, ukutlali sami). Tahle softwarová věcička je vpravdě dobře propracovaná, vždyť na ní pracovali více jak tři roky a je na ní postavena nejen tahle hra, ale i mnoho jiných, povětšinou sportovně ražených (jen pro představu: Championship Surfer, Mike Stewart's Pro Bodyboarding, Spirit Board, a další, viz domácí stránky Krome Studios). Abyste si o něm udělali ještě o něco lepší obrázek, vypíšu vám tady několik bodů, které reprezentují jeho schopnosti:

  • skeletální animace
  • simultánní nezávislé animace
  • morfování tvarů a animací
  • podpora pro 3D Studio MAX
  • podpora hardwarového T&L (Transformation & Lighting)
  • stínování v reálném čase
  • podpora více platforem
Netvrdím, že všem těmhle položkám a výrazům úplně rozumím, ale třeba se budou tyhle informace někomu hodit. Ovšem teď již zpátky ke Kat Burglar (mimochodem, tenhle název je v jistém smyslu dvojsmyslný - "Cat" [ket] zname ná kočka a "Burglar" znamená lupič či zloděj -> "Kočičí zloděj" :-) (je fakt, že zrzavá Kat vypadá v tom rudém, s největší pravděpodobností koženém, oblečku opravdu k světu). Nebude to v žádném případě bohapustá střílečka, naopak klade velký důraz na příběhovou linii a jednotlivé postavy. Přestože někdy nebude na výběr jiné možnosti než střílet, mnohem více budete používat krytí a plazení a tak podobně. Nakonec se hráč se svojí "Kat" dostane až na ostrov Mont-St-Michel, kde by se měla celá zápletka rozplést.

Mno, uvidíme co z toho nakonec vyleze. Jedno je již teď poměrně jisté - bude to alespoň trochu originální. Datum vydání hry zatím nebylo ohlášeno.

Váš názor Další článek: Reálné představitelky Lary Croft II

Témata článku: , , , , , , , ,