Každý devátý hráč MMORPG je závislý

Britský institut International Gaming Research Unit provedl studii na sedmi tisících hráčích MMO her a došel k výsledku, že kolem dvanácti procent projevuje po dlouhodobějším hraní příznaky závislosti.

  

Masivní multipleyer hry jsou v poslední době výrazně rozšířené a zasahují čím dál více lidí. Třeba populární World of Warcraft nedávno dosáhl sedmi a půl milionu hráčů, Guild Wars se včetně datadisků dostaly na dva miliony prodaných kopií a to se zmiňuji pouze o největších hitech. Mark Griffiths z britského institutu při univerzitě Nottingham Trent provedl průzkum na sedmi tisících hráčích, který odhalil u každého devátého alespoň tři příznaky závislosti na hře, definované podle Světové Zdravotnické Organizace.

Ať už se jedná o problémy se sebeovládáním, zavržení jiných aktivit, nebo bezmeznou touhu hrát, není se prý čemu divit. MMO hry totiž svojí nekonečností přímo vybízí žít druhý život v kůži hrdiny a hráč tak zapomene na svoje opravdové problémy. I když zní toto zjištění hrozivě, je třeba zvážit i druhou část zprávy, v níž se profesor Griffiths zmiňuje o přínosech hraní. Počítačové hry prý výrazně zlepšují sehranost rukou a očí, stejně tak mohou být nápomocny k odpoutání pozornosti od problémů při bolestivé léčbě, kdy je závislost spíše pozitivní.

Související informace(World of Warcraft: Burning Crusade):
Platforma: PC
Typ hry: MMORPG
Výrobce hry: Blizzard (
http://www.blizzard.com)
Vydavatel hry: Blizzard (
http://www.blizzard.com)
Distributor hry v ČR: Cd Projekt (
http://www.cdprojekt.cz/)
Homepage hry:
http://www.worldofwarcraft.com/burningcrusade/
Předpokládané Datum vydání: Leden 2007
Objednat hru na shop.Doupe.cz

Zdroj: Gamespot

Diskuze (23) Další článek: Galerie: Tom Clancy`s Rainbow Six: Vegas

Témata článku: , , , , ,