KC Deliverance: The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon

Co má dělat šlechtic, když se zamiluje? No přece zavolat Jindru o pomoc! Druhé placené DLC do Kingdom Come Deliverance konečně vyšlo a budete v něm řešit problémy osamělého srdce.

Co baví

  • Zábavné dialogy
  • Úkol složený z více aktivit

Co vadí

  • Je to jen jeden (delší) quest
6/10
Hodnocení

Kingdom Come: Deliverance je v Česku přijímáno celkem rozporuplně. Někteří si hru nemohou vynachválit, zatímco jiní ji prohlašují za zklamání, které je stále plné bugů. My jsme hru v recenzi velmi pochválili, každopádně byli jsme zklamaní z DLC From the Ashes, které by nás snad ani jako rozšíření zdarma moc nenadchlo.

Reputaci se snaží napravit nové placené DLC The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon a také rozšíření zdarma, které do hry přináší turnaje. Hned zkraje musím upozornit na to, že v závěru recenze zmíním i nové DLC s turnaji, není na něj však brán ohled v hodnocení. Hodnocení se týká pouze placeného rozšíření The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon.

Neignorujte bolesti srdce

To hlavní, na co musím hned zkraje upozornit je, že se vlastně nejedná o moc velké DLC. Tak jako From the Ashes pouze rozšíří hlavní kampaň, takže stále hrajete za Jindru a popravdě, The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon není nic jiného než pouze další nový quest. Patří sice do kategorie delších questů a v průběhu jeho plnění se potkáte s menšími doplňujícími úkoly, ale v původní hře můžete najít podobně dlouhé i delší úkoly, než je tento.

Trochu mi to komplikuje recenzi, jelikož bych se rád vyhnul spoilerům, což je při recenzi jednoho questu docela těžké. Jelikož jsem načetl svou dohranou hru, quest pro mě začal tím, že mladý šlechtic Ptáček odmítá odejít do světa, dokud nevyřeší trápení svého srdce. Požádá vás tedy, abyste pro něj sehnali pár milostných věcí a později mu pomohli i s námluvami.

Love (1).jpgLove (2).jpgLove (3).jpgLove (4).jpg
V novém DLC neřešíte problémy království, ale jednoho utrápeného srdce

Neřeknu v jaké souvislosti, ale postupně se vydáte do banditského tábora, namícháte lektvar přitažlivosti a dokonce si zahrajete na Cyrana z Bergeracu. Úkol není moc náročný na hráčské schopnosti, spíš jde o jednoduchý selský rozum. Přesto bych řekl, že aktivity jsou hezky rozvržené a v rámci úkolu se pobavíte různými činnostmi.

Dobrý úkol, ALE...

Je rozhodně pěkné, že úkol částečně využívá nové prvky hry. Každý vlastník Kingdom Come si může zdarma stáhnout vylepšení hraní kostek (nutnost získat 4000 bodů, nové kombinace atd.), což v novém DLC využijete. Hra se ale jinak vůbec nezměnila a neočekávejte ani nové předměty a podobné věci.

Love (11).jpgLove (12).jpgLove (13).jpgLove (14).jpgLove (15).jpgLove (16).jpg
I když mě nové DLC bavilo, stále se jedná pouze o jeden úkol, který dohrajete tak za dvě hodiny

Bohužel se DLC trochu popralo s game designem. V rámci questu se jednou (neřeknu proč) poperete a samozřejmě, i když to v té scéně nedává smysl, se do rvačky přidaly i náhodně kolemjdoucí stráže. Ty mě také napomenuly kvůli pochodni, i když se to v dané chvíli vůbec nehodilo.

Kingdom Come na notebooku

Již tradičně jsme hodili také nejnovější příběhové rozšíření ze hry i na naše redakční notebooky, abychom prověřili, jak si můžete hru užít na zařízeních mimo svůj stůl. Kingdom Come se od svého začátku potýkal s grafickými problémy, bugy a ne zrovna ukázkovou optimalizací, takže jsme byli zvědavi, jak hru změnily nejnovější aktualizace a záplaty. 

Love (8).jpgLove (9).jpgLove (10).jpg

Redakční HP Omen 15 s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-Q s DLC neměl žádné problémy. Jakožto náhrada stolního počítače s kvalitní grafickou kartou je dostatečně výkonný, nesmírně také pomohly nejnovější záplaty a updaty hry. Díky ním se totiž podstatně zlepšila optimalizace, která je především v případě herních notebooků nesmírně důležitá. Hra běží plynuleji a tolik nezatěžuje hardware. 

Love (5).jpgLove (6).jpgLove (7).jpg

To šlo poznat u více mobilního notebooku Dell XPS 13, na kterém jsme zkoušeli opravdu mobilní hraní. XPS 13 zvládal hru překvapivě dobře i bez herní grafické karty, na baterii a bez připojení k síti dokonce odehrál poctivé téměř dvě a půl hodiny, což je vzhledem k náročnosti hry skvělý výsledek. Titul je však dostatečně komplexní na ovládání, takže externí myš je pro kvalitní herní zážitek nutností. Na touchpadu si opravdu neškrtnete. 

Víc o novém DLC asi říct nemohu. Jedná se opravdu jen o nový quest, což mi přijde celkem málo. Pokud vás hra baví a chcete si čas v ní prodloužit, počkejte na nějakou slevu a určitě si ho užijete. Zatím mi přijde poměr cena a strávený čas ve hře dost špatný. DLC dohrajete tak za jednu až dvě hodiny.

(Poznámka: Recenze byla napsaná před nejnovějším updatem, takže některé problémy, které zde byly kritizované, nemusí být aktuální.)

Konečně jsou tu turnaje!

Na turnaje jsem čekal opravdu dlouho. Vždy mi vadilo, že si v Kingdom Come nemohu jen tak zabojovat, aniž bych v lese hledal bandity nebo otravoval Bernarda. Není to však bez mráčku. Turnaje se nekonají každý den a první turnaj bylo docela těžké začít. Musíte nejdřív aktivovat úkol (promluvte s kovářem v Samopši), jinak na začátek turnaje budete čekat zbytečně.

(Poznámka: Chybu s kovářem vyřešil nejnovější update, ale recenze byla napsána ještě před ním. Přesto pro vás může být kovář v Samopši dobrý tip, jak si na turnaji ještě trochu přivydělat.)

Jako DLC zdarma je to super. Turnaj znamená tři zápasy a protivníka musíte porazit dvakrát, abyste vyhráli. Nečekejte žádnou revoluci, jedná se jen o další aktivitu, kterou můžete podniknout. Přesto pokud si budete chtít jen zabojovat a nestrávit u Kingdom Come celý večer, určitě to oceníte.

Turnaje (1).jpgTurnaje (2).jpgTurnaje (3).jpgTurnaje (4).jpgTurnaje (5).jpgTurnaje (6).jpg
Turnaje jsou příjemnou novou aktivitou, mohl být však zpracovány mnohem zajímavěji

Dokáži si představit, že brzy se z turnajů stane věc, u které rádi strávíme dlouhé hodiny. Ale v tomto stavu ne. Chce to víc si pohrát s turnaji, pořádat je ve více městech, pořádat je ve více módech a hlavně hráče dopředu a lépe informovat, kdy se pořádají. Čekat na místě a přeskakovat dny není moc záživné.

Diskuze (1) Další článek: RDR2 nezapomíná na cheat kódy, podívejte se na dosud odhalené

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,