Kdy a za kolik vyjde Nintendo DS?

Společnost Nintendo of America oznámila, že handheld Nintendo DualScreen vyjde v USA 21. listopadu, zatímco v Japonsku "až" 2. prosince. Evropa a Austrálie se dočkají až v prvním čtvrtletí příštího roku. Handheld bude stát 149,99 dolarů (tedy asi 3850 Kč), ale to je zaváděcí cena; dá se tedy očekávat, že během několika měsíců výrazně poklesne.

Systém bude dodáván s programem PictoChat, který umožňuje bezdrátové spojení mezi hráči jak při hraní her, tak při chatování.

Nintendo plánuje v nejbližší době vydat kompletní seznam her, které vyjdou současně s uvedením jejich handheldu na trh; předpokládá se, že by k tomu mohlo dojít na plánované tiskové konferenci, která se uskuteční 7. října. Té by se totiž měli zúčastnit jednak ředitel společnosti Satoru Iwata a jednak designer Shigeru Miyamoto. Ovšem k celému lunch release listu Nintenda DS je třeba podotknout, že systém bude zpětně kompatibilní i s GBA a GB; což seznam her, které na tomto handheldu nové generace půjde hrát, značně rozšiřuje.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Bude se udělovat "Cena zlatého joysticku"

Témata článku: , , , ,