Když dárky dávají ajťáci…

Vánoce nejsou jen dobou, kdy Ježíšek nadělí pod stromeček nové hry, ale také časem, kdy ajťáci dávají dárky ostatním. A o tom se traduje řada mýtů, ale i nemilosrdných pravd. Jak to vypadá, když dárky dávají ajťáci?

Prototypem tradičního ajťáka je poněkud asociální jedinec. Vánoce jsou pro něj spíše na obtíž – sjede se celé příbuzenstvo a je nutné opustit počítač a věnovat se rodině. A výběr dárků? 23. prosince v nejbližším supermarketu.

Ajťák vs. rodiče a prarodiče

Jako kdyby tu rodiče byli od toho, aby dárky dávali a ne dostávali. Proto je těžké pro ně sehnat něco vhodného. Výběr nakonec skončí u toho, že opět koupí láhev vína a lepší tabák pro otce a nějaké to mýdlo pro matku. A pro prarodiče? Ježiši… to raději přihodit nějakou to korunu sestře, ať to zařídí sama.

Vybrat vhodné dárky pro rodiče!

Sourozenci jako objekt experimentu

Sestry a bratři jsou speciální kategorií sama pro sebe. Pokud se dárek vybere špatně, je možné, že se urazí (což vždy nemusí být na škodu). I proto je zde možné povolit uzdu fantazii a darovat lecjaké obskurnosti. Praktické je například darovat sestře nový díl počítačové hry – a když se jí nebude líbit, tak je nejjednodušší ji zabavit (přece se nebude válet v koutě…).

Vybrat dobrý dárek pro sestru a bratra!

1866997-img-shutterstock-v1.jpg

Výzva: dárek pro přítelkyni

Ačkoliv do volnočasových aktivit tradičního ajťáka skutečná (rozumějte nevirtuální) přítelkyně příliš nezapadá, najdou se v reálném světě i tací, kteří se na Vánoce musí zaobírat i dárky pro partnerku. A to je skutečný oříšek. Protože na rozdíl od ostatních členů rodiny, tady na výběru skutečně záleží. Na řadu proto přichází diskuze s kolegy či prodavačkami v obchodě (to když už přes hodinu postává u regálů a neví, co vybrat).

Prodavačky však většinou chtějí prodat (cokoliv) a kamarádi (většinou také ajťáci) nejsou příliš vhodným zdrojem. Zajímavým řešením tak může být inspirace na internetu. Například portál Vánoční-dárky.cz nabízí chytré filtrování dárků z řady českých e-shopů. Dárek tak vyberete podle sortimentu, zálib i ceny. A nakupujete‑li zase na poslední chvíli, najdete v něm i dárkové poukazy, které přijdou vmžiku e-mailem.

Najít dárek pro přítelkyni pomocí katalogu dárků!

Diskuze (2) Další článek: Ostrý a tenký jako břitva – herní noťas MSI GS70

Témata článku: , , , ,